Deelnemersbrieven

Deelnemersbrieven

Wanneer stuur je zo'n brief best uit? En wat moet er allemaal juist instaan?

Deelnemersbrieven

Je deelnemers zitten te popelen om iets van de cursus te horen. Probeer dus zeker 2 à 3 weken voor de cursus je deelnemersbrief op te sturen. Hier vind je een standaard deelnemersbrief die je zelf nog kan aanpassen. Let bij aanpassingen wel op duidelijk en concreet taalgebruik.

In de deelnemersbrief staat alle info die deelnemers moeten weten voor de cursus. 

  • Hoe gaat dat er aan toe, zo'n cursus?
  • Praktische informatie over locatie, begin- en einduur van de cursus, carpoolen, vergoeding openbaar vervoer en kilometers
  • Een lijstje van mee te brengen en niet mee te brengen materiaal
  • De leefregels: hier kan je o.a. al eens meedelen wat de afspraken over alcohol en drugs zijn

Let er bij het opstellen van de deelnemersbrief op dat (zeker bij de Accu’s) de deelnemers meestal nog nooit op vorming zijn geweest. Geef daarom in je brief ook algemene uitleg over wat er op Accu gebeurt en vermijd al te veel Chirocursustermen (vb. 'laver'). 

Dit is ook handig om in je deelnemersbrief op te nemen:

  • Deelnemers die hun KAVO-ID nog niet hebben doorgegeven, moeten dit op de cursus zelf nog doen. Vermeld in je deelnemersbrief dat ze dit thuis ook altijd kunnen doen. Zo moeten ze enkel hun KAVO-ID meebrengen naar de cursus. 
  • Enkel voor weekendcursussen: normaal geraken deelnemers nog net op tijd in hun Chirogroep voor een fijne zondagnamiddag. Maak dit duidelijk in je deelnemersbrief. Is dit niet het geval? Laat dat je deelnemers ook weten, zodat ze een oplossing kunnen bedenken. 
  • Is dit voor de deelnemers een vervolgcursus van een traject (vb. een tweede of derde Haka-/Kickweekend) vraag hen dan om hun trajectboekje mee te nemen. Zo kunnen ze hier verder mee aan de slag tijdens de cursus.
  • Misschien is het handig om voor jou cursus met een carpoolsysteem te werken. Bovendien is het duurzaam! :)
Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!