Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!
Vorming geven - Cursusprijzen
Vorming geven - Cursusprijzen
Wat zijn de juiste cursusprijzen?
Cursusprijzen 2017-2018
(! Opgelet: deze prijzen veranderen jaarlijks. Kijk goed dat je de juiste prijzen verspreidt.)
- Animatortraject: 143 euro
- Hoofdanimatorweekend: 55 euro
- Themaweekend: 48,5 euro
- Tochtenbivak: 140 euro
- Afdelingsboost: 99 euro
- VB-dag: 15 euro
- KIC 1 en KIC 2: 48,5 euro
- KiC3: 53,5 euro
- Aspitrant: 98 euro
- Hoofdinstructeurscursus: 127 euro
Hoe is de cursusprijs berekend?
- Een deel van de cursusprijs gaat naar het Chirohuis waar je cursus plaatsvindt. In die vaste prijs zit ook het eten (volpension) en het lavertje vervat!
- Het andere deel gaat naar de kost voor (de organisatie) van een cursus. Vul de begrotingstool in en je weet perfect hoeveel geld je nog over hebt, als werkingskosten.
Deelnemer en de kostprijs?
Het kan zijn dat de deelnameprijs van de cursus voor een deelnemer moeilijk te betalen is. In bijna elke gemeente krijg je (een deel van) de cursuskosten terugbetaald. Het overzicht daarvan vind je hier. Bezorg hiervoor je deelnamebewijs dat je op de cursus krijgt aan de jeugddienst.
Ook bij extra vorming krijg je een deelnameattest dat je hiervoor kunt gebruiken.
Sociaal tarief op vorming
Is de cursusprijs voor de deelnemer echt te moeilijk om te betalen? Voor deelnemers en/of begeleiding die bij hun mutualiteit recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, is er het sociaal tarief. Dit wilt zeggen dat ze maar de helft van de deelnameprijs die voor hun cursus geldt moeten betalen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving aangeven dat ze hiervan gebruik willen maken. Begeleiding met verhoogde tegemoetkoming geeft dit door aan de trekker en/of de administratieve beroepskracht.