Water, aarde, lucht en vuur

Wij brengen water aan
Op vele plaatsen in de wereld moeten mensen uren lopen om een beetje water te vinden, aan een bron, een riviertje. Het is heel kostbaar. Het mag niet verspild worden. De gewassen op de velden hebben water nodig om te groeien. Water is bij ons overvloediger aanwezig, maar bedreigd door vervuiling en verspilling.

Wij voegen hierbij aarde toe
Het is onze bodem die gewassen kan voortbrengen, die ertsen en energieën bevat. Ook die aarde dreigt uitgeput te worden door de honger naar winst. Zoveel mensen zijn afhankelijk van wat de aarde voortbrengt, het lukken of mislukken van de oogst. Zoveel mensen kunnen goede vruchten plukken van hun akkers.

We brengen lucht aan, adem
De ballonnen zijn even uitbundig als ons spel, als het plezier en de vriendschap die we in de Chiro beleven. Soms trappen mensen op hun adem, omdat het leven snel moet gaan. Dit moment van samenkomen is er onder andere om op adem te komen.

Ten slotte steken wij het vuur aan
Dat het in ons branden mag: het vurige enthousiasme voor een wereld waar het goed is om samen te spelen en te leven. Een wereld vol mensen die koppig en creatief doorzetten en ervoor blijven gaan. Het vuur van de laatste kampavond de voorbije zomer.

Moge ook dit samenzijn bezield zijn met de geest van Jezus, die vuur op aarde kwam brengen en zo graag zag dat het oplaaide.