Cursusfinanciën

Cursusfinanciën

Cursuskassa

Tijdens de laver kunnen de deelnemers drank kopen. Jullie kiezen zelf of je dit met bonnen, een drankkaart, per drankje, ... doet. Vraag op tijd de cursuskassa bij de boekhouding aan via je beroepskracht. Je krijgt dan een kassa en wisselgeld zodat de deelnemers en begeleiding cash kunnen betalen.

Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om digitaal te betalen. Op het nationaal secretariaat zijn drie toestellen beschikbaar hiervoor. Laat je beroepskracht deze op tijd reserveren. 

Onkostenvergoeding reiskosten deelnemers

Deelnemers die een lange afstand moeten afleggen kunnen hiervoor een compensatie krijgen.  De regeling is als volgt: 

Auto (totale afstand): 

  • minder dan 200 km: geen vergoeding
  • tussen 200 en 300 km: een forfait* van 5 euro
  • tussen 300 en 400 km: een forfait van 10 euro
  • meer dan 400 km: een forfait van 15 euro

* Een deelnemer krijgt één van bovenstaande bedragen, geen som ervan. 

Openbaar vervoer: 

Volledige terugbetaling mits het afgeven van het vervoersbewijs. 

 

Dit moet op de cursus zelf geregeld worden. De deelnemer krijgt de vergoeding in cash (uit de cursuskassa). 

Cursusbegroting

Een cursus organiseren kost geld. Er komt gelukkig ook geld binnen van de deelnemers en de laver 's avonds maar dit is niet voldoende om de kost van de cursus te dekken. Het is daarom wel nodig om verstandig om te gaan met het budget dat je krijgt. 

De beheersgroep Chiro bewaakt mee de financiën van de Chiro en dus ook van de cursussen. Hun begrotingstool helpt je om de financiën van de cursus te organiseren. De beheersgroep stelt op basis van de resultaten van vorig jaar, het geschatte deelnemersaantal en de al voorziene kosten een sjabloon op waarin jullie kunnen werken om de begroting voor de cursus te maken. Dit krijg je tijdig per mail van hen of van de cel vorming. 

Als je hier nog vragen over hebt of hulp nodig hebt, kan je mailen naar cursusbegroting@chiro.be

Begeleiding en betalen

Ook begeleiding betaalt om mee te gaan op cursus. Dit is de helft van wat deelnemers betalen. Ook hiervoor is een document om te checken hoeveel begeleiding je mag meenemen in verhouding met het aantal deelnemers. Wil je boven dat aantal gaan dan mag dat, maar moet dit begeleiding volle pot betalen in plaats van de helft. 

Maximumfactuur

Begeleid.st.ers die heel enthousiast zijn en meerdere cursussen in een jaar begeleiden hebben recht op de maximumfactuur. Vanaf de zesde betaalde nacht die je begeleidt, wordt het gratis. Dat wil zeggen dat je voor vijf nachten betaalt en daarna niet meer. 

Voorwaarden

  • Je begeleidt meerdere cursussen in één werkjaar (september-augustus). 
  • Het gaat enkel over het begeleiden van kadervorming, zowel geattesteerd als niet-geattesteerd. Aspitrant of Krinkel begeleiden telt niet mee voor de maximumfactuur. Eigen weekends met je ploeg tellen ook niet mee. 
  • Je moet zelf melden dat je recht heb op de maximumfactuur. Dat kan via de trekkers van je cursus of door te mailen naar vorming@chiro.be

Als je toch al een factuur kreeg voordat je ons hebt laten weten dat je hier recht op hebt, dan maken we een creditnota en krijg je natuurlijk geld terug. 

Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!