Titospel - TITO's zijn LETTERlijk CHIRO!

Titospel - TITO's zijn LETTERlijk CHIRO!

Hey daar!

Fantastisch dat je dit geweldige spel nog langer wil spelen. Daarvoor hebben we extra opdrachten voor de letters T, I, T en O.

Hieronder vind je de opdrachten voor deze letters terug. Veel plezier met spelen!

T – tikkertje:
Een klassieker! Duidt een tikker aan, bijvoorbeeld Isha. Bij het startsignaal probeert Isha de andere spelers aan te tikken. Isha tikt Sien aan. Nu wordt Sien de tikker en moet Isha weglopen van Sien. Ohja! Terugtikken mag uiteraard niet! Dat zou betekenen dat Sien Isha meteen terug aan kan tikken, wat niet mag.

De vraag bij T: Tito zijn is ... 

 

I - Ik zie ik zie wat jij niet ziet:
De tito’s gaan in een cirkel zitten. Duidt iemand aan. Degene die aangeduid is, Magdalijn, mag een voorwerp in de ruimte kiezen. Dit neemt zij in haar hoofd en vertelt het niet tegen de anderen. De andere tito’s moeten raden wat het voorwerp is. Dit doen ze aan de hand van de tip van Magdalijn. Bijvoorbeeld: Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is een rechthoek. Hierna kunnen de tito’s raden. Katja raadt het juist. Nu is Katje de volgende speler, ook zij neemt een voorwerp uit de ruimte en zegt: Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is… Dit kan doorgaan tot iedereen is geweest.

De vraag bij I: Ik voel me thuis in de Chiro omdat ... 

 

T - tik tak boem:
Iedereen staat in een kring en één tito staat in het midden. De tito in het midden doet zijn of haar ogen toe en roept “tik tak tik tak ...”, ondertussen geven de andere tito's de bal door. Wanneer de tito in het midden “tournez” roept, verandert de richting waarin de bal doorgegeven wordt. Wanneer de tito in het midden “boem” roept, is diegene die de bal vast houdt ontploft en moet die op de grond gaan liggen. Wie ernaast staat moet vanaf nu over deze persoon springen voor de bal door te geven. Wie laatst overblijft is de winnaar.

De vraag bij T: het Tofste spel ooit was ... 

 

O - onbekende dirigent:
Iedereen zit in een kring. Eén tito gaat even weg, waarna een tweede tito wordt aangewezen als dirigent. Die begint een denkbeeldig instrument te bespelen, de andere tito's nemen dat zo snel mogelijk over. De eerste komt terug binnen en moet nu proberen te achterhalen wie de dirigent is. De dirigent moet wel af en toe wisselen van instrument.

De vraag bij O: het meest Onnozele moment in mijn Chirocarrière was ...