Eerste Hulp Bij Kampprogramma's

Eerste Hulp Bij Kampprogramma's

Jullie weten vast wel dat een kampprogramma in elkaar steken nog net iets anders is dan een gewone Chironamiddag vullen. Tien dagen met elkaar doorbrengen is niet niks. Je leert je afdeling en medeleiding plots heel goed kennen. We begrijpen dat dat af en toe weleens tot frustraties kan leiden. Daarom is volledig onvoorbereid op kamp vertrekken natuurlijk NOT DONE. Wij geven je graag enkele tips om je kamp te vullen met plezier. 

 

  1. Maak duidelijke afspraken. Je hoeft je kampprogramma echt niet alleen te maken. Verdeel de taken met je medeleiding of spreek eens met z’n allen af om je programma in orde te brengen. Zo kan je er ook nog een gezellige teambuilding van maken. Veel planplezier! 

 

  1. Maak tijd voor vrije tijd. Prop je dagen op kamp niet te vol. Jong of oud, een Chirokamp kan best vermoeiend zijn voor je leden. Plan dagelijks een moment in om tot rust te komen en gun hen regelmatig een momentje voor zichzelf. Zo kan iedereen zonder problemen tien dagen mee. 

 

  1. Zorg voor afwisseling. Wissel ruige spelen eens af met een gezellig babbeluurtje, of trek op avontuur buiten je kampterrein. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op de spelendatabank vind je duizenden spelletjes. Je kan kiezen uit verschillende leeftijden, thema’s, duur, enz. 

 

  1. Luister naar je leden. Je hoeft het jezelf ook niet te moeilijk te maken. Je kan gerust op voorhand al eens bij je leden of hun ouders polsen naar wat ze graag willen doen op kamp. Laat hen zo nu en dan eens een spelletje zelf kiezen, of laat hen kiezen uit enkele voorstellen. 

 

  1. Kom uit je comfortzone. Doe eens gek en maak een ultrazotte variant op je favoriete spel, of begin helemaal vanaf nul en verzin een groot massaspel voor heel je Chirogroep. Je eigen spel gespeeld zien worden, geeft zo’n voldoening. 

 

  1. No stress! Maak je niet te druk in het maken (en uitvoeren) van je kampprogramma. Een dag op kamp is vaak onvoorspelbaar, en dat is helemaal oké. Hoe dan ook, je leden zullen zich rot amuseren op kamp. Geef jezelf af en toe eens een schouderklopje. 

 

Hopelijk zijn jullie met deze tips helemaal klaar om aan jullie voorbereidingen te beginnen. Wij zijn heel benieuwd: heb jij echt het zotste programma in elkaar gestoken? Zet je spel in onze spelendatabank! Hoe je dat doet vind je hier.

 

Veel plezier!