Spelen op andere plaatsen in de buurt

Spelen op andere plaatsen in de buurt

Speel eens ergens anders!  

De klassieke speelplaatsen (buiten je eigen lokaal) kennen we allemaal: een veld of bos in de buurt, de straten rond je lokaal, een plein of park een beetje verderop. Natuurlijk kan je daar altijd terecht, voor enorm veel verschillende activiteiten. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden in jullie buurt!  

Hoe? Wat? Waar?  

Op welke plekken in jullie buurt komen jullie weinig of nooit? Daar kunnen interessante spelmogelijkheden liggen. Een grauw plein enkele straten verder is misschien de ideale plek voor een streetartnamiddag of een voetbaltoernooitje. Het natuurgebied achter de hoek biedt misschien nachtwandelingen aan. In de lokale school kan je samen met je leden een echte themadag beleven! Bekijk zeker ook eens de pagina ’breek uit!’ om andere onbekende plekken te ontdekken.  

Wie?  

In je buurt zijn er niet alleen plaatsen, maar ook mensen en andere organisaties. Zij organiseren hun activiteiten ook op andere plekken. Bij welke buren deden jullie al eens een activiteit? Je kan dat letterlijk nemen en bij de buren van het lokaal aankloppen! Bijvoorbeeld voor een rechtdoortocht door de tuinen rond je lokaal. Je kan ook samen met hen een activiteit in elkaar steken – wat dacht je van een groots buurtfeest? Op de naburige boerderij kan je je een hele namiddag inleven in de boerenstiel.  

Buren, dat zijn ook de andere organisaties in jullie wijk of dorp. Wat dacht je van een grootouderfeest voor de bewoners van het lokale woonzorgcentrum? Of een winkelzoektocht met alle lokale handelaren?  

Zijn er in jouw buurt nog jeugdorganisaties? Ga eens bij hen (of nog beter: mét hen) spelen. Wie weet gebruiken zij ander spelmateriaal of spelen ze spelletjes die jullie nog niet kennen. Klik door naar ‘Nog meer verbinding met de buurt’ om andere partners te vinden.