Laat het vuur in jouw leidingsploeg niet doven

Laat het vuur in jouw leidingsploeg niet doven

We zitten allemaal al eventjes in ons kot. Leiding geven kan, rekening houdend met de maatregelen. Maar de hele leidingsploeg samen zien, is alweer eventjes geleden. Nu de examens voorbij zijn, is het tijd om elkaar weer wat beter te leren kennen.

Door Hannelore en Bart

 

We geven jullie hier graag enkele manieren om weer wat meer schwung in de leidingsploeg te brengen na deze donkere examenperiode. En dat kan perfect online!

Online quizzen

Even testen wie er na die lange examenperiode nu écht slimmer geworden is. 

Kahoot
Maak elk een quiz over je eigen leven en laat de anderen raden welke van de vier antwoorden juist is. Zo breng je je medeleiding op de hoogte van je belevenissen in de periode dat jullie examens hadden en kom je te weten wie het verloop van jouw leven het beste kan inschatten. 


De slimste leider/leidster in Chiroland
Bel snel Erik Van Looy, Philippe Geubels en Jeroom op en je kan aan de slag gaan. Opwarmen kun je alvast met een lachsessie van Erik. Als je wilt, kun je dat spreiden over een aantal weken. Het team van jury en presentator stelt de quiz op en iedere week nemen drie andere personen uit de leidingsploeg het tegen elkaar op. De anderen vormen het publiek en mogen lachen met de mopjes van de jury en de lach van Erik. Dat kun je natuurlijk ook jaarlijks hernemen om na tien jaar een 'allerslimste mens' van jouw Chirogroep te organiseren!

Organiseer een kook-Zoommeeting


Zoek een gerechtje dat jullie allemaal wel kunnen smaken of experimenteer eens met minder bekende ingrediënten. Allen apart in jullie kot, maar toch samen aan tafel! Of je kan de volgende kookspelletjes spelen.

'Kook samen'
Je kan de Chiroversie spelen van het programma 'Cook ensemble'. Iemand van de leidingsploeg is de gastheer of gastvrouw en geeft live instructies die de anderen moeten uitvoeren. Elkaar zien klungelen: genieten, toch?

'Komen leveren'
Wil je toch echt koken voor elkaar, dan kun je natuurlijk ook 'komen leveren' bij elkaar. Spreek met een viertal personen af wie welke dag van de week kookt en levert bij de anderen. Als iedereen de maaltijd ontvangen en opgewarmd heeft, kun je de webcams aanzetten en samen de maaltijd verorberen. Daarbij is het natuurlijk een uitdaging voor de 'gastheer' of 'gastvrouw' van de Zoommeeting om creatief uit de hoek te komen en hoge punten te scoren op 'sfeer en gezelligheid'. Vergeet Marcske niet uit te nodigen als commentaarstem bij alles wat jullie doen. 


Let op: respecteer de hygiëneregels strikt bij de bereiding van die maaltijd!

(Online) spelletjesavond


Ons een avondje goed amuseren doen we allemaal weleens graag. Onder het motto 'het moeten niet altijd de kinderen zijn die spelletjes spelen', is het ook voor leiding nog altijd plezant om daaraan mee te doen. Of het nu in jullie lokaal is of vanuit jullie kot verbonden via de pc. Maak teams of speel elk apart, maar ga de strijd tegen elkaar aan! Gezelschapsspelletjes of toch liever wat actiever? Haal het competitiebeest in jou naar boven en maak er een toffe avond van!

Nog enkele tips om er ook online een gezellige avond van te maken. Deze spelletjes kunnen jullie perfect van op afstand spelen via een video-call of online spelplatform.


Time’s Up
Binnen de minuut
Pictionary
Online Uno
De leidster zegt

Chiro's got (virtual) talent!


Organiseer een (online) talentenjacht. Van een verrassende goocheltruc tot een ontroerend lied of een mooi gedicht: laat je volledig gaan en geef het beste van jezelf! Bereid een act voor en geef punten aan elkaar. Wie wordt de ster van de avond?

(Online) speeddaten met je medeleiding


Kennen jullie elkaar nog? Het Chirojaar is in de helft, dus hoog tijd om elkaar weer wat beter te leren kennen.
Mogelijke vragen en dilemma's die jullie elkaar kunnen voorleggen:

VRAGEN 

DILEMMA'S

Wat is je mooiste Chiroherinnering?

Zomer of winter? 
Wat is je favoriete ijssmaak? Strand of bos? 
Wat is je favoriete Chirolied? Koud of warm? 
Welk klein gelukske sleepte jou door de voorbije maanden?  Frietjes of kroketten? 
Wat is je grootste Zoommeeting-fail van de afgelopen maanden?  Zout of zuur? 
Waarvoor mogen ze jou wel wakker maken?  Bad of douche?
Op welk nummer kan jij je eens helemaal laten gaan?  Nieuwjaar of Kerstmis?
Wat is jouw droomvakantie?  Thuis of Familie?
Welke serie kan jij uren bingewatchen?  Ochtend of avond?
Met welke celebrity wil jij weleens dineren?  Zakdoekje leggen of kiekeboe?
Naar welke tijd zou jij weleens willen reizen? 

Ontbijt of vijfde maaltijd?

 

Natuurlijk is februari ook de maand van Valentijn. Hierbij een brief die jou een zetje geeft om jouw liefde of oprechte vriendschap te verklaren aan jouw medeleider/-leidster. Laat die vurige en knotsgekke Chironamiddagen nu maar komen! 

 

Liefste .....................................

Ik wil je iets vertellen, dus hier een briefje speciaal voor jou!
Zonder jou kon dit Chirojaar nooit hetzelfde zijn, want Chirowerking geven met jou is als ......................................................................................................................................................................................

Jij bent dan ook: 

de balletjes in mijn tomatensoep

het kampvuur op het einde van het bivak

de vijfde maaltijd op het einde van een bivakdag

de mayonaise op mijn frietjes

de zon op een stralende Chironamiddag

....................................................................................................................................................................

Dus ja: samen kunnen wij de hele wereld aan!
Elke week weer staan we paraat om ...................................................................................................................
Lachen, zingen en ................................................................................................................................................. :
we kunnen het allemaal!
Ik herinner me nog die ene Chironamiddag, waar we samen .........................................................................................
.................................................................................................................. Dat moeten we zeker nog eens doen!
Mondmasker of niet: jouw schaterlach is als ...................................................................................................
Als jij een mop vertelt, kom ik niet meer bij!
Ik ben dol op jouw: 

zangtalent

acteerkunsten

inlevingsvermogen

speluitleg

doorzettingsvermogen

.......................................................................................................................................................................

Ik kijk al uit naar .......................................................................................... Met jou erbij wordt dat echt top!
Nu zit ik aan het einde van mijn serenade, dus hoop ik dat je ervan hebt genoten. Eén ding wil ik
nog kwijt: ik wil dit Chirojaar met niemand anders delen, want de .............................................................
medeleider/medeleidster: ja, dat ben jij!


Liefs
...................................................................................