Dagenvolchiro Krinkel 2017

Dagenvolchiro Krinkel 2017

Krinkel 2017. 

Spoor ZeS zat niet stil en werkte voor iedere dag een vraag én een leuke methodiek uit. De vragen kon je beantwoorden op onze doeken en de opdrachten stonden klaar om te worden getest aan onze stand op het Open Aanbod. 

Geniet na van Krinkel en laat je inspireren door onze vragen en methodiekjes!

 
 

De vraag van vandaag!

Iedere dag een andere vraag

Met al dat Chirovolk dat je nu om je heen ziet/hoort/ruikt (misschien al) ga je nog vier dagen Krinkel tegemoet.  Hoog tijd dus om elkaar wat beter te leren kennen.  Terwijl je je tanden poetst, op weg bent naar je leefgroep, 's middags aan het picknicken bent of onverwacht tijdens een massa-evenement ... er zal altijd wel iemand in de buurt zijn om je vraag aan te stellen!

Bij het open aanbod, in de stand van Spoor ZeS, verzamelen we elke dag reacties op de vraag van de dag.  Kom dus zeker langs om je antwoord met ons te delen.

 

 
 
 
 
 
 
 

26/8: De vraag van vandaag: Wat is Chiro voor jou?
Bij het open aanbod verzamelen we de antwoorden in het groot.  Kom dus zeker langs!

27/8: De vraag van vandaag: Wat staat er op je Chirobucketlist?
In het standje van Spoor ZeS maken we een Krinkelbucketlist.  Kom jouw topics er ook bij zetten!  

28/8: De vraag van vandaag: Waar was je leukste kampplaats?
Je kampplaats vereeuwigen op de kaart van België of Europa kan bij het open aanbod aan de stand van Spoor ZeS.

29/8: De vraag van vandaag: Wanneer deed je in de Chiro voor het laatst iets voor het eerst?
Wij zijn benieuwd naar jullie antwoorden.  Deel ze met Krinkel bij het open aanbod aan de stand van Spoor ZeS.

30/8: De vraag van vandaag: Wat is je mooiste Krinkelmoment?
Zorg voor onvergetelijke momenten in het standje van Spoor ZeS bij het open aanbod. 

 
 

Dag 1: Verfwandeling

Een prachtig heidelandschap
uitgestrekte weides
een prachtig wandelpadje om romantisch over te keuvelen
...
SAAI
...
nee echt jong, serieus, kan beter, hé?
...
Vandaar: “AMAI, NOG NOOIT GEZIEN, NOG NOOIT MEEGEMAAKT”
(beeld je een marktkramer in, zo eentje die van jetje aan het geven is op een hoogdag)
(En beeld je meteen ook trommelgeroffel in, nu je toch bezig bent)

 

Spoor ZeS biedt je de mogelijkheid je eigen Van Gogh neer te poten, je voetafdruk op z’n Mondriaans te vereeuwigen, kleur te geven aan je eigen (levens-/lijdens)weg en die van anderen!

 

Kom naar het open aanbod, doop je poezelige voet of schoen in je afdelingskleur en vervolledig spontaan onze gekleurde loper!

 
 

Dag 2: Kraanvogels

In het leven kun je een portie geluk goed gebruiken.  Niet alleen tijdens Krinkel, maar gewoon altijd en overal.  In Japan staat de kraanvogel al van oudsher symbool voor geluk, gezondheid en een wens voor vrede.  Er is wel een klein probleempje: kraanvogels brengen maar geluk als je er duizend van hebt.  Op Krinkel kan dat geen probleem zijn dachten wij!

 

Bij het open aanbod vind je in de tent van Spoor ZeS alles wat je nodig hebt om een kraanvogel te vouwen.  Als hij klaar is, hang je hem op bij de andere.  Zo maken we samen een gelukzalig kraanvogelgordijn.  Hoe meer deelnemers langskomen, hoe meer kans op die duizend stuks.  Het geluk zal dan neerdalen over iedereen die eraan meegewerkt heeft! #daargebeurthet

Dag 3: Vurige wensen

Er staat een nieuw Chirojaar op ons te wachten!  Wat wens je de Chiro dit jaar toe?  Welke dromen en wensen heb je voor je leidingsploeg, je beste vriend(in) of jezelf?  Wat hoop je voor de wereld?

Kom vandaag na 16 uur je wens op een potje schrijven bij het open aanbod aan de stand van Spoor ZeS.  Wij steken er 's avonds dan een lichtje in.  Of kom gewoon tijdens de rondzwerflaver jouw wens met een kaarsje op onze vurige Chirowensmuur hangen.

Dag 4: De hoogste foto

Niets zo goed om de sfeer wat aan te wakkeren in je leefgroep als een wedstrijd tegen al de rest!  Spoor ZeS houdt van interessante sfeerbeelden, en we willen jullie graag belonen als jullie ons echt een prachtige Krinkelsfeerfoto bezorgen.  Bijkomende moeilijkheid: de foto moet van zo hoog mogelijk gemaakt worden!  Wees creatief en verras ons met jullie sfeerbeeld dat je deelt met #DagenVolChiro en #dehoogstefoto.  De beste foto verschijnt in de Klinker en wordt opgehangen bij het open aanbod.

Waarom zoveel moeite doen?  Omdat je een uniek en absoluut niet te missen pretpakket kunt winnen!

 
 

Dag 5: Checklist

Ja hoor, Krinkel 2017, hét evenement waar je al die tijd naar hebt uitgekeken, zit erop en het was fan-tas-tisch!  Maar wat nu?  Heb jij ook dat knagende gevoel, is het gemis te groot en val je in dat gevreesde 'zwarte gat'?  Dan hebben wij dé ideale manier om je tijd thuis nuttig (alhoewel ...) te besteden: de onderstaande checklist bevat alles wat je echt MOET doen na je Krinkel-ervaring.

- Verkondig aan IEDEREEN dat Krinkel FANTASTISCH was!
- Toon (een beetje) medelijden met je medemens die niet mee was op Krinkel.
- Slaap de klok rond.
- Bel de bomma om te vertellen hoe het geweest is.  Oh ja, vergeet niet eerst je gsm even op te laden.  :D
- Maak je valies leeg en post een foto van je vuilste kledingstuk. 
#dagenvolchiro
- Het zal eventjes duren, maar probeer toch weer te leren doorspoelen als je naar de wc geweest bent.  Je huisgenoten zullen je dankbaar zijn.
- Nog eentje in het hygiënisch departement: maak er een gewoonte van je nu wel iedere dag te reinigen.  (Je medemens kan je nu wel ruiken.)
- Mis je het tafelmoment?  Post een foto of filmpje van je eigen tafelmoment.  #dagenvolchiro #feelinglonely
- Zeg tegen je ouders dat Krinkel toch meer kostte dan verwacht en dat je favoriete schoenen nu toch wel heel vuil zijn.  Ttsji-tsjing!  $$
- Geef de postkaartjes die je vergat op te sturen of waarvoor je geen postzegel wilde kopen gewoon af.
- Neem een half uur tijd om nieuwe vrienden van op Krinkel toe te voegen op je sociale media.
- Deel de drie zotste/coolste/foutste foto's met je Krinkelvrienden en Spoor ZeS.  Tag je medemensen – zeker zij die niet goed op de foto staan.
- Plan je volgende Krinkel in, maak een Facebookevenement Krinkel 2021 en zet je op aanwezig.