Eurocourse

Eurocourse

Eurocourse

Elk jaar organiseert één van de landen die lid zijn van Fimcap Eurocourse. 

Fimcap?

Fimcap is de internationale federatie van katholieke parochiale jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld. Er zijn 31 organisaties lid van Fimcap, verspreid over 28 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

Eurocourse?

Eurocourse is een soort animatorcursus, maar dan over de grenzen heen. Je werkt en discussieert er een hele week rond een bepaald thema. Naast die inhoudelijke momenten wordt er ook tijd voorzien voor een internationale avond, een spel en een beentje zwieren. Elke Eurocourse staat in het teken van een ander thema!

Wanneer?

Wanneer de volgende Eurocourse zal plaatsvinden is nog een verrassing.

Wie?

Eurocourse is een unieke ervaring. Daarom mogen we maar enkele personen afvaardigen van Chirojeugd Vlaanderen. Wees er dus snel bij!

Je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding), tussen de 18 en 25 jaar zijn, en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Waar de volgende Eurocourse zal doorgaan is nog een verrassing!

Kostprijs

Voor Eurocourse dient de gastorganisatie een subsidieaanvraag aan. Dit betekent dat de  deelnameprijs afhankelijk is van de toegekende subsidies.