Eurocourse

Eurocourse

Eurocourse

Elk jaar organiseert één van de landen die lid zijn van Fimcap Eurocourse. Dit jaar zijn wij de gastorganisatie en gaat de Eurocourse dus door in België!

Corona-Update:  Momenteel blijven we hopen dat de cursus kan doorgaan, maar we blijven de maatregelen (binnen én buiten België) in het oog houden en passen ons zo goed mogelijk aan. Om te kunnen deelnemen aan activiteiten van Fimcap, is het echter verplicht om een volledige vaccinatie te hebben tegen het corona-virus.

Fimcap?

Fimcap is de internationale federatie van katholieke parochiale jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld. Er zijn 30 organisaties lid van Fimcap, verspreid over 26 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

Eurocourse?

Eurocourse is een soort animatorcursus, maar dan over de grenzen heen. Je werkt en discussieert er een hele week rond een bepaald thema. Naast die inhoudelijke momenten wordt er ook tijd voorzien voor een internationale avond, een spel en een beentje zwieren. Het thema van de volgende Eurocourse moeten we je nog even schuldig blijven, maar reken er maar op dat het de moeite zal zijn!

Wanneer?

Eurocourse vindt plaats van 9 tot 16 april 2021. We kunnen je ook alvast verklappen dat het thema van de cursus Energy without borders zal zijn!

Wie?

Eurocourse is een unieke ervaring. Daarom mogen we maar enkele personen afvaardigen van Chirojeugd Vlaanderen. Wees er dus snel bij!

Je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding), tussen de 18 en 25 jaar zijn, en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Vertegenwoordig de Chiro op Eurocourse op eigen bodem, want dit jaar gaat de Eurocourse gewoon in België door!!

Kostprijs

Voor Eurocourse dient de gastorganisatie (wij dus) een subsidieaanvraag aan. Zo kunnen we de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. De uiteindelijke kostprijs van Eurocourse hangt dan vooral af van de accommodatie en vervoersonkosten.

De subsidieaanvraag voor Eurocourse 2021 werd goedgekeurd. De finale kost wordt later gecommuniceerd.

Hoe inschrijven?

Binnenkort kan je via deze pagina inschrijven! Meer info volgt!