FDF National Camp

FDF National Camp

Landslejr 2026

 

FDF National camp (of zoals de Denen het zeggen: ‘Landslejr’) is een 10-daags bivak dat plaatsvindt in een prachtige omgeving. Een beetje zoals onze Krinkel, maar nog grootser. Meer dan 10 000 Denen (van klein tot groot) en internationale gasten (van Albanië tot Zuid-Afrika) nemen eraan deel.

Tijdens het kamp logeer je bij een gastgroep. Je slaapt er in tenten en kookt buiten. Er zijn vaste momenten voorzien voor activiteiten met je gastgroep, maar je kan soms ook zelf op pad en kiezen aan welke activiteiten je deelneemt. ’s Ochtends kun je genieten van een bezinningsmoment in openlucht, ’s avonds van een spetterende show of een internationale thema-avond.

FDF landslejr? En vanvittig oplevelse!

Wanneer?

Landslejr vindt maar om de vijf jaar plaats! Het is dus een unieke ervaring in je Chirocarrière!

De volgende editie zal plaatsvinden in juli 2026. 

Wie?

Chirojeugd Vlaanderen mag keti's en hun leiding naar het kamp sturen. Op de vorige editie waren er maar liefst 300 Chiro-topexemplaren aanwezig. Hoeveel het er deze keer mogen zijn, is nog even geheim. Zorg alvast dat je op de hoogte blijft van de start van de inschrijvingen, want de plaatsjes waren voor editie 2022 op minder dan een dag tijd volzet!

Waar?

FDF heeft een eigen kampgrond. Die heet ‘Sletten’ (En nee, dat is echt geen grapje) bij het meer Julsø in Denemarken. Sletten ligt in centraal Denemarken.

Kostprijs

De Dienst Internationale Activiteiten organiseert het gezamenlijk vervoer naar Denemarken. Meestal is een busreis de goedkoopste optie. Daarbovenop moet elke deelnemer een deelnameprijs betalen aan gastorganisatie FDF. De exacte kostprijs laten we je zo snel mogelijk weten na de definitieve inschrijvingen.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen zullen openen in de loop van 2025.

Je kan dan je ketigroep voorinschrijven. Dat betekent dat je je tegen dan het beste informeert over hoeveel keti's er zouden meegaan op Landslejr. Later zullen we je vragen om een definitieve lijst door te geven van alle keti's die effectief zullen meegaan. Het aantal leiding dat mee mag, is afhankelijk van de grootte van je groep keti's.

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Vorige editie waren alle plekken in minder dan een dag volzet! Niet verwonderlijk natuurlijk, voor zo een unieke ervaring!

 

 

Kampterrein Denemarken