Kick Oost-Vlaanderen breekt records

Kick Oost-Vlaanderen breekt records

Kick OVL - editie november 2022 brak alle records die in de geschiedenisboeken van de Oost-Vlaamse instructeurscursus gevonden konden worden. Met een extra record voor verbond Reinaert erbovenop. 

Door Bart


De instructeurscursus van regio Oost-Vlaanderen (dat zijn de verbonden Heuvelland, Reinaert en Roeland) draaide helemaal rond de wereld van de friturist. Het thema ‘Frituur de BoefKick’ met als centrale figuur ‘de Kickboef’ sprak dan ook volledig tot de verbeelding. Paters, roze olifanten en duistere Oost-Europese figuren passeerden de revue. Een spelletje twister met frituursauzen was een mooie afsluiter op de laatste ochtend. 

Maar Kick draaide natuurlijk niet alleen rond dat grandioze thema. Kick draait hoofdzakelijk rond inhoud. En dat klinkt misschien zwaarwichtig, maar het is mooi uitgebalanceerd tijdens het weekend zelf. Een blok draait niet rond zitten en luisteren, maar rond thema’s bespreken met misschien een beetje theorie en vooral daarover in dialoog gaan. 

Klinkt dat als iets voor jou? Uiteraard! Zit je in een themagroep, gewest, verbond of andere ondersteunende kaderploeg? Dan is Kick de ideale cursus om inzichten te verwerven en vooral je netwerk binnen het Chirokader uit te breiden. Lotte Beck, deelneemster van Kick 3 getuigt: “Deze Kick was een mooi sluitstuk van mijn instructeurstraject. Daarom wil ik ook graag mijn begeleiders Bart en Caspar bedanken. Zonder hen was mijn traject niet zo boeiend geweest. Het Kick 3-geheim ontdekken was echt geweldig, maar daar mag ik verder niks over zeggen, hihi.”

Verbond Reinaert krijgt binnen Kick OVL nog een speciale vermelding. Dankzij het promoteam dat de mond-tot-mondreclametechniek uitmuntend beheerst, slaagden zij erin een recordaantal deelnemers te werven. Van de 44 aanwezigen – deelnemers én begeleiding – waren er maar liefst 22 van Reinaertse bodem, wat 50% is! “Dat is niet divers”, zou je kunnen denken, maar niets is minder waar: er was een gezonde mix van kadervrijwilligers uit themagroepen, verbonders, gewesters en actieve leiding aanwezig. 

Ten slotte is er nog een speciale vermelding voor trekkers Kiri en Jos. Zij trokken deze cursus en zorgden voor een diverse begeleidingsploeg met niet alleen begeleiding uit Oost-Vlaanderen. Limburger Noud en Antwerpse Mechelaar WoMa zorgden voor wat extra geografische spreiding.

Bedankt aan alle aanwezigen omdat je deze cursus tot zo’n succes gemaakt hebt (en je je in tegenstelling tot sommige deelnemers van vorig jaar netjes aan 'de regels' gehouden hebt)!