10 originele manieren op Christus Koning te vieren

10 originele manieren op Christus Koning te vieren

Heb je eens zin in iets anders? Gaan jullie met KriKo niet meer naar de kerk en moet je zelf iets in elkaar boksen? Ontdek onze tien tips om het eens anders aan te pakken!

 

1.    Een stoet door de straten

 

Laat aan je buurt zien wie de Chiro is en wandel in vol ornaat met Chirokleren en vlaggen door de straten. Laat je begeleiden door een muziekkapel of zing de beste Chiroliedjes die de hele groep kent. 

 

2.    Vier het leiding zijn


Denk met je leidingsploeg na over wat je leuk vindt aan leiding zijn, wat je moeilijk vindt of waarom je je voor de Chiro engageert. Steek een kort bezinningsmoment in elkaar waarin je aan leden vertelt wat Chiro voor jullie is en waarom jullie leiding willen zijn. Gebruik het Leidingswoord en het Leidingsploeglied als houvast. 
 
Ook de liedjes ‘Wat is Chiro’ en ‘Ik blijf in Chiro geloven’ zijn mooie liedjes voor zo’n moment. 

 

3.    Samen eten


Chiro is samen spelen. Maar ook samen leven en samen eten. Vier feest door met z'n allen samen te ontbijten, pannenkoeken te verslinden of frietjes te serveren. Een uurtje of twee massaspelen mogen daar natuurlijk ook niet bij ontbreken. 

 

4.    Oudercafé


Betrek ook ouders bij het Chirogebeuren en organiseer een Chirocafé waar ouders iets kunnen komen drinken. Of nodig hen gewoon mee uit voor de brunch, het pannenkoekenfestijn of de frietjes. 

 

5.     Gewoon feest! 


Maak lekkere hapjes en drankjes, zorg voor leuke versiering in een thema. Hou een leuke minifuif met verschillende afdelingen waarbij iedereen verkleed mag komen. Gewoon een feestje omdat de Chiro geweldig is. 

 

6.    Zangstonde


Zing de longen uit jullie lijf met een zangstonde vol Chirohits. Met of zonder bandje, gitaar of piano, met zelfgeschreven flappen of met een beamer die tekst projecteert - alles kan, zolang je maar zingt. Zorg voor een leuke inkleding met toneeltjes. Wees niet bang om nieuwe liedjes (of heel oude liedjes die bijna niemand meer kent) traag aan te leren. 

 

7.     Met z'n allen eropuit! 


Een feestdag vraagt om een uitje! Ga naar een binnenspeeltuin, ga schaatsen of bowlen. Op z'n Chiro's, natuurlijk.

 

8.    Met jongen en meisjes


Spelen jullie normaal enkel met jongens of meisjes? Ga op deze dag voor een gemengde werking met de naburige meisjes- of jongensgroep. 

 

9.     Jaarthemadag


Steek iedereen in regenboogkleuren en eenhoornoutfits. Speel enkele verhaaltjes uit het jaarthemaboek. Laat iedereen eens nadenken over hoe zij ervoor proberen te zorgen dat anderen zich goed voelen in de groep en zichzelf mogen zijn.

 

10.    Een dag voor het goede doel 


De week na Christus Koning begint de advent voor christenen. Traditioneel een tijd om je in te zetten voor een goed doel. Denk eens na of jullie je willen inzetten voor een goed doel en welke actie jullie dan willen doen. Doe je het met één afdeling of gaat de hele Chirogroep de uitdaging aan? 
Geen idee? Doe een Soep op de Stoep-actie voor Samen Tegen Armoede of een Koffiestop voor Broederlijk Delen.