Worldcamp

Worldcamp

Ga met de Chiro naar Chili!

Wat is Worldcamp?

Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen en een buitengewone ervaring die je dichter bij de plaatselijke bevolking brengt door een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Slechts om de drie jaar krijgen maximaal vijf Chirovrijwilligers (leiding of kader) de kans om deel te nemen aan het Worldcamp. Dat wordt georganiseerd door één van de landen die lid zijn van Fimcap. Fimcap is de internationale koepel van parochiaal georganiseerde jeugdbewegingen waar wij, met Chirojeugd Vlaanderen, ook lid van zijn.

Worldcamp brengt een zestigtal jonge leid.st.ers van over heel de wereld samen rond een bepaald thema. Tijdens Worldcamp 2022, in Botswana, was dat 'The value of Play'.

Tijdens een kennismakingsweek verken je het thema, wordt er gespeeld en gediscussieerd. Daarna draai je een week mee in enkele lokale projecten.  Je wordt verdeeld in kleinere groepjes en helpt bij bijvoorbeeld de heropbouw van een schooltje of de aanleg van watervoorzieningen voor afgelegen dorpjes. Na die onderdompeling in de cultuur volgen nog enkele dagen nabespreking en evaluatie om het kamp in schoonheid af te sluiten. Een avontuur waarbij je terugkeert met heel veel indrukken en inspiratie.

Editie 2025!

In 2025 zal Worldcamp doorgaan in Chili! Worldcamp zal doorgaan van 8 tot 28 januari. Hier reken je best nog een reisdag (of twee) bij.

Daarnaast zullen er ook twee weekends zijn. Eéntje ter voorbereiding en ééntje als terugblik. Ook op deze weekends word je verwacht aanwezig te zijn. 

  • Preparation Seminar: van 26 tot 29 september 2024 in Barcelona
  • Come Back Seminar: van 27 tot 29 maart 2025 in Denemarken

Het thema van Worldcamp 2025 is Solidarity.

Kostprijs

De standaardprijs voor deelname is €250. Je kan er echter ook voor kiezen om iets meer te betalen en bij te dragen aan het solidariteitstarief.

Ook je vervoerskosten zullen gedeeltelijk worden terugbetaald!

Inschrijven

Er mogen maximaal 5 (kader)leiding deelnemen aan Worldcamp. Omdat de plaatsen beperkt zijn en dit een unieke ervaring is, zoeken we de deelnemers aan de hand van (online) selectiegesprekken. Om op gesprek te kunnen komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent actief in de Chiro
  • Je bent tussen 20 en 30 jaar oud
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels
  • Je bent openminded en hebt interesse in solidariteit

Om je al een beetje beter te leren kennen vragen we je om jezelf op een originele manier voor te stellen. Je bent vrij te kiezen in welke vorm je dit doet.
Je stuurt je inzending tegen 28 april 2024 naar internationaal@chiro.be

Meer info

Meer info over het worldcamp kan je vinden in deze brochure.
Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je vragen hebt!

Heb je nog vragen over het Worldcamp?
Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar internationaal@chiro.be