Zoek een kampplaats

Zoek een kampplaats

Bivakplaats zoeken

  • Je surft naar www.opkamp.be en je kiest: een tentengrond, een gebouw in Wallonië of een gebouw in Vlaanderen.
  • Via www.kampas.be vind je ook een ruim aanbod aan kampterreinen in Vlaanderen.
  • Kijk eens bij onze eigen Chirogroepen (filter op 'verhuurt lokalen').
  • Pols eens bij de andere Chirogroepen van je gewest welke kampterreinen zij aanraden.
  • Er zijn heel wat Facebookgroepen waar je oproepjes kan plaatsen om een kampterrein te vinden: 'Als je't mij vraagt: Chiro', 'CHIRO', 'Kampplaatsen' of 'Accommodatie en kampeerterreinen'. 

Veiligheid en contract

Ga zeker op voorhand eens kijken en check de veiligheid. Durf een kampplaats ook te weigeren als die niet veilig genoeg is.

Je hebt ook een contract nodig. Leg een bivakplaats nooit vast zonder een goed contract. Een degelijk huurcontract vermeldt minstens de datums, de prijs, en de rechten en plichten van beide partijen. Ook handig om te weten is wat je als groep verplicht bent als je annuleert, hoeveel de energiekosten bedragen, enz.

Je kan het voorbeeldcontract gebruiken. Dat kan je hiernaast in het Nederlands, Frans en Duits downloaden. 

Vul het contract (voor tekenen) aan met extra afspraken die je maakt met de eigenaar (annulatieregeling, tarieven energieverbruik, ...).

Onderteken nooit een contract voor je de bivakplaats gezien hebt!

Wanneer begin je met zoeken?

Boek een kampplaats niet té veel op voorhand. Want als je groep nog groeit in aantal of je wat minder leden hebt tegen dat je op kamp vertrekt, dan kan dit gevolgen hebben. Zo zal je misschien teveel moeten betalen of kan je op de bivakplaats niet terecht omdat je het maximum aantal personen hebt overschreden. Echt grote groepen beginnen best wél 1.5 à 2 jaar op voorhand te zoeken.

Neem enkele maanden voor je kamp nog eens contact op met de bivakplaats. Is alles nog in orde? Moeten er nog dingen geregeld worden?