De Chiroraad, wat is dat?  

De Chiroraad! Dat is een moment waarop je input kan geven over waar de Chiro zich mee bezighoudt, waarop er beslissingen worden genomen die de werking van de Chiro bepalen en waarop je kan zien waar we ons de afgelopen tijd mee beziggehouden hebben.

De Chiroraad bestaat uit drie delen

Inputmoment

Tijdens het inputmoment verdelen we ons in kleinere groepen om elkaar te inspireren over een specifiek onderwerp. We maken gebruik van verschillende methodieken en werkvormen om onze ideeën te laten bruisen en outside the box te denken.  

Beslissing Chiroraad

Het beslissingsmoment is er om knopen door te hakken die invloed hebben op de Chiro als beweging. Het gaat dus over grote beslissingen die we weloverwogen moeten nemen. 

Terugkoppeling Chiroraad

Tijdens het terugkoppelingsmoment wordt er fier gepronkt met de dingen die er de laatste tijd in Chiroland verwezenlijkt zijn.  

Dit staat er volgende Chiroraad allemaal op de planning

Iedereen is welkom op de Chiroraad!

De Chiroraad is er voor iedereen met interesse. Leiding, gewesters, verbonders, nationale vrijwilligers, … zijn allemaal welkom om mee na te denken. Iedereen met een actief engagement binnen de Chiro.

Er zullen vaak meerdere inputmomenten tegelijk plaatsvinden. Dat zorgt ervoor dat er altijd wel een thema is dat aansluit bij jouw interesse. Stemmen op een beslissingsmoment kan enkel door ploegen met een mandaat. Iedereen is uiteraard welkom om het beslissingsmoment bij te wonen.  

Wanneer en waar is dat dan? 

klok

De Chiroraad vindt vijf keer per jaar plaats, op verschillende locaties.  
De eerstvolgende data zijn:  

  • Woensdag 16 oktober 2024 van 19u00 tot 22u30
  • Zaterdag 7 december 2024 van 12u30 tot 17u30
  • Woensdag 12 februari 2025 van 19u00 tot 22u30
  • Woensdag 2 april 2025 van 19u00 tot 22u30
  • Woensdag 18 juni 2025 van 19u00 tot 22u30

We voorzien telkens broodjes om gezellig samen op te smikkelen. 

Interesse? 

Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de Chiroraad? Bezorg ons je gegevens en we houden je met veel plezier op de hoogte. 

Ongeveer een maand voor datum zetten we de agenda van de volgende Chiroraad online.  

De nodige achtergrondinformatie over beslissingen die genomen zullen worden en ook de verslagen van de Chiroraad kan je hier vinden.