Als ik blij ben dan....

Ieder kind krijgt een groot papier met een lichaamscontour erop getekend. Je kan een A3 papier nemen of je kan een grote poster nemen en de kinderen elkaar laten overtekenen. 
Als iedereen een blad voor zich heeft, kan je met de methodiek beginnen: als je je goed voelt (blij, gelukkig, hoopvol, tevreden, verliefd, geliefd, trots, dankbaar,...), dan voel je dat ook in je lichaam. Je hart smelt, je krijgt het warm vanbinnen, je hebt vlinders in de buik, je zit boordevol energie, je loopt op wolkjes,... iedereen voelt dit anders aan.
(Indien nodig neem je tijd om de gevoelens wat uit te leggen door voorbeelden te geven van concrete situaties, ter verduidelijking).
Denk terug aan een moment dat je blij, gelukkig, hoopvol, tevreden, verliefd, geliefd, trots of dankbaar was. Hoe voelde dit aan in je eigen lijf? Teken dit op het lichaam op het papier voor je. Waar bevinden deze gevoelens zich in jouw lijf? En hoe zien ze er dan uit? Welke kleuren hebben ze? Gebruik stiften, kleurtjes, wasco’s of schildermateriaal om ons te tonen hoe het vanbinnen in je lichaam voelt.


Nadien kunnen de contouren uitgeknipt worden en kan er een slinger gemaakt worden van allemaal gelukkige Chirokindjes. Perfect om op te hangen in het lokaal!


Het is dan ook mogelijk om op een later tijdstip, als er zich eens een moeilijk momentje voordoet, terug te grijpen naar dit kunstwerk: wat is er nodig op je terug te doen stralen als op je tekening?