Iedereen Mee Op Kamp: Samenwerken met de jeugddienst

Iedereen Mee Op Kamp: Samenwerken met de jeugddienst

Iedereen Mee Op Kamp: samenwerken met de jeugddienst

Droom jij ervan om alle kinderen uit je buurt een bangelijk kamp te bezorgen? Dat kan met Iedereen Mee Op Kamp. Stel je kamp open voor iedereen, neem niet-leden op in jullie Chirofamilie en amuseer jullie rot tijdens het bivak! Maar hoe begin je nu aan een samenwerking om zoveel mogelijk kinderen te bereiken?

Ben jij met de je Chirogroep al ingeschreven? Top! Zo niet, doe dat dan snel via het inschrijvingsformulier.

Hoe haal ik het beste uit Iedereen Mee Op Kamp?

Het is niet zo gemakkelijk om die jongeren te bereiken, maar de jeugddienst kan je daarbij helpen. Zij hebben een overzicht van organisaties die werken met jongeren. Ze kunnen jullie dus perfect in contact brengen met de gezinnen waar jullie naar op zoek zijn. Er zijn sowieso al veel ouders die komen vragen welke zomerkampen er zijn. Het zou dus ideaal zijn dat de jeugddienst kinderen, jongeren en ouders kan doorsturen naar jouw Chirokamp.

Hoe leg je contacten?

In een stad of bij grotere jeugddiensten is er een balie waar jongeren terechtkomen. Daar word je geholpen door de baliemedewerk(st)er of doorverwezen naar een jeugddienstwerker die specifiek op je noden kan inspelen. Bij kleinere jeugddiensten is er een contactpersoon die je verder zal helpen.

Hoe verloopt de samenwerking verder?

Binnen de jeugddienst is er een zeer open aanpak, jongeren kloppen er aan met verschillende vragen. Chirogroepen zijn er dus meer dan welkom! Iedereen Mee Op Kamp kan bijvoorbeeld opgenomen worden in de kampenbrochure van je gemeente. Zo weet iedereen dat jullie deelnemen aan het project.

Spreek duidelijk af wat jullie bedoeling is en wie jullie willen bereiken. Dan weet de jeugddienst perfect hoe ze jullie moeten helpen.

Hoe stel je Iedereen Mee Op Kamp voor?

Je wilt natuurlijk niet met lege handen aankloppen bij een sociale organisatie. Daarom maakten we voor jou deze handige invulfiche. Die kan je makkelijk meenemen zodat de contactpersoon voldoende informatie meekrijgt. Is je Chirogroep ingeschreven voor IMOK? Dan kunnen jullie gratis flyers laten drukken. Neem die mee tijdens je bezoek.

En wat met kampgeld?

De betrokken families kunnen het lastig hebben om de kamprekening te betalen, maar daarvoor zijn er verschillende oplossingen. Je kan een aanvraag doen bij Chiro Voor Chiro en ook het OCMW kan bijdragen. Of denk misschien zelf eens na over een solidariteitssysteem, zoals de mogelijkheid om het kampgeld te betalen op afbetaling?