(Ik zit) op koers

(Ik zit) op koers

Een actief (stads)spel waarbij je kennis maakt met verschillende aspecten van armoede.

(Ik zit) op koers is een actief (stads)spel dat deelnemers laat kennismaken met verschillende aspecten van armoede.  Drie tot zes ploegen strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk hun checklist af te werken.  De deelnemers ervaren dat verschil in inkomen een grote invloed kan hebben op het dagelijkse leven en krijgen inzicht in de problematiek van te kleine inkomens.

Het spel werd afgestemd op 12- tot 18-jarigen en er kunnen 9 tot 25 spelers meespelen.  De activiteit neemt twee tot drie uur in beslag.

 

 
 

(Ik zit) op koers is spijtig genoeg als helemaal uitverkocht! 

Je kan de speluitleg downloaden op de spelensite

 

 
 

Heb je minder dan negen leden?  Speel dan samen met een andere afdeling of speel het als een bordspel.  Een uitgeschre­ven versie van het bordspel vind je in de bundel voor het onderwijs en die bundel kan je downloaden op de pagina van Samen Tegen Armoede.  We schreven dat uit zodat het gebruikt kan worden in de klas, maar het is zeker ook bruikbaar in de jeugdbeweging!

 

 
 

Andere spelen bestellen kan via chiro.be/bestelspoorzes.
Een spel is gratis voor Chirogroepen. Voor anderen kost het spel € 6 + verzendingskosten.  Als je je bestelling afhaalt in een winkel van De Banier betaal je geen verzendingskosten.

 

 
 

Meewerken met een volgend jongerenspel? Stuur een mailtje naar Spoor ZeS!

Contact

Spoor ZES, de dienst voor Zingeving Engagement Solidariteit.