Iedereen mee op kamp

Iedereen mee op kamp

Neem niet-leden mee op jullie zomerkamp

De zomer is in aantocht en iedereen zit vol met kampkriebels! Zou het niet leuk zijn dat we allemaal een supertoffe kampervaring beleven? Dat is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met Iedereen Mee Op Kamp roepen we jullie op om niet-leden mee te nemen op jullie (zomer)kamp. 

Wie nemen we mee? 

Iedereen Mee Op Kamp focust op kinderen en jongeren in een kwetsbare positie die de Chiro (nog) niet kennen. Daarvoor kan je een samenwerking aangaan met een sociale organisatie, een OKAN-school of het OCMW. Ook de jeugddienst kan jullie op weg helpen. Zij staan immers in contact met de kinderen en jongeren die we bij Iedereen Mee Op Kamp voor ogen hebben.  

Hoewel dit een uitgelezen kans is om samenwerkingen aan te gaan, is dat geen vereiste. Kennen jullie zelf iemand in een kwetsbare positie die zou willen meegaan? Dan is dat ook helemaal oké! Je kiest als groep volledig zelf of je al dan niet deelneemt, welke afdelingen meedoen, hoeveel extra deelnemers jullie meenemen, enz. Schrijf je je groep in maar vind je uiteindelijk geen extra deelnemers? Ook dat is geen probleem. Het is sowieso al heel waardevol dat jullie het gesprek zijn aangegaan binnen de leidingsploeg en eventueel jullie netwerk vergroot hebben naar de toekomst toe.  

”Het is een leuke manier om nog eens extra te benadrukken dat de Chiro er voor iedereen is. Het voelt goed om kinderen in een kwetsbare situatie tien bangelijke dagen te bezorgen. Het is heel fijn om te zien dat ze nadien met een grote lach naar huis terugkeren”  
Chiro Sentroem 

 

Hoe doen we dat? 

Groepen die willen deelnemen aan Iedereen Mee Op Kamp kunnen zich inschrijven via de Chirowebsite. Zo kunnen jullie gratis gepersonaliseerde flyers bestellen bij de drukker. Jullie Chirogroep komt ook op de Chirosite zodat sociale organisaties jullie kunnen vinden. Tot slot kunnen jullie de namen van de extra deelnemers doorgeven via mail, ze zijn op die manier verzekerd.  

“Het geeft geweldig veel voldoening als een kind na tien dagen spontaan aangeeft dat het zich rot geamuseerd heeft” 
Chiro Sint-Jan Vianney 

 

Aan dit avontuur beginnen lijkt misschien wel wat spannend. Daarom staan we klaar om jullie vragen en/of bezorgdheden op te vangen en te bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. Aarzel niet om een mailtje te sturen naar imok@chiro.be. Of bel eens naar het secretariaat op het nummer 03-231 07 95.