Vorming geven - Bewijs van deelname

Vorming geven - Bewijs van deelname

Waarom en wanneer delen we attesten van deelname uit?

Bewijs van deelname

Alle deelnemers krijgen na de cursus een bewijs van deelname aan erkende kadervorming. Met dat bewijs kunnen ze het cursusgeld of een deel ervan terugkrijgen van de gemeente. Hoeveel elke gemeente terugbetaalt, kan je hier bekijken.
Kijk voor je op cursus vertrekt zeker na of je voldoende bewijzen van deelname hebt! Het is de bedoeling dat jij daar als cursustrekker je handtekening op zet en dat je deze formulieren op het einde van de cursus aan iedereen meegeeft.  Geef twee weken voor je op cursus vertrekt de volledige lijst van begeleiding en technische ploeg door aan je administratieve beroepskracht. Zo kan zij ervoor zorgen dat ook de attesten van deelname voor begeleiding en omkadering klaar zijn om op cursus uit te delen.

Een cursus bestaat uit een aantal uren vorming die we moeten geven aan de deelnemers. Dat is wettelijk vastgelegd. Missen ze een deel van die uren, dan hebben ze geen recht op het bewijs van deelname en het eventuele attest. Maak dat duidelijk aan je deelnemers. Stuur je iemand naar huis, dan krijgt hij of zij geen bewijs van deelname.
Wanneer je om wat voor reden ook zou weigeren of uitstellen om iemand zijn of haar attest te geven, neem dan onmiddellijk contact op met de nationale cursusverantwoordelijken op 03-231 07 95 of via vorming@chiro.be.


! Let wel: er is een verschil tussen een ‘bewijs van deelname’ (daarmee kan de deelnemer de inschrijvingsprijs terugbetaald krijgen) en een attest weigeren (dan wordt zijn of haar naam niet doorgegeven aan de Afdeling Jeugd en komt de deelnemer niet in aanmerking voor een officieel attest).

Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!