21/3: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

21/3: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Op 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Racisme bestrijden beperkt zich uiteraard niet tot één dag, maar op 21/03 laten we extra van ons horen.

Als Chiro bevinden we ons niet op een eilandje. We vinden niet alleen onze eigen groep belangrijk, maar hebben ook aandacht voor de gemeenschap om ons heen. We willen die gemeenschap mee vorm geven, door mee te doen aan acties en projecten die onze buurt, ons land of zelfs de wereld rechtvaardiger proberen te maken. Die samenleving heeft invloed op ons. De Chiro wil een plaats zijn waar iedereen welkom is. Racisme laat dat niet toe. Daarom zetten we ons achter de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. We willen laten zien dat racisme geen plaats heeft in de Chiro.

Het blijft belangrijk om van ons te laten horen. Kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van racisme en discriminatie. Het heeft een immense impact op hen en het zorgt voor kwetsingen en traumatische ervaringen op lange termijn.

Wat kan je zelf doen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie?

  • Laat zien dat de Chiro een plaats is waar iedereen welkom is. Voor racisme en discriminatie is er geen plaats.
  • Communiceer mee op sociale media met de hashtags #jeugdwerktegenracisme en #21maart.
  • Ga met je leden of leidingsploeg het gesprek aan over racisme en discriminatie. Je kan gebruik maken van methodieken of spelen uit de toolbox van het netwerk Jeugdwerk Tegen Racisme.
  • Wil je naar buiten komen? Je kan zelf een actie op poten zetten of op 19 maart 2023 deelnemen aan een van de lokale acties van het platform 2103.