Ça va?!

Ça va?!

'Ça va?!' gaat over de avonturen van Eenhoorn, maar stiekem over de avonturen van elk van ons! Eenhoorn is op het eerste gezicht een gewone eenhoorn. Eigenlijk is dat ook echt zo, maar als Eenhoorn in de spiegel keek, zou je weleens jezelf kunnen zien. Of iemand anders van je groep!


Eenhoorn maakt dit jaar (2018-2019) een hele hoop mee. 

- Ça va? 
- Ça va. Ça va?
- Ça va.

Een jaarthema 'Ça va?!' - waarom eigenlijk?

 

'Ça va?' is een vraag die heel makkelijk gesteld wordt. Denk maar aan het moment dat je aankomt in de Chiro. Het is bijna een begroeting geworden. Maar daardoor is de betekenis van de vraag wat ondergesneeuwd. Want eerlijk, hoe vaak krijg je een écht antwoord? Bijna nooit! En dat is jammer.

We zijn met zo’n 100 000 in de Chiro! Dat is veel, erg veel. Iedereen heeft een eigen verhaal op zak. De ene wordt blij van een hond te zien, de andere als het eindelijk zondag is. De ene wordt triest als hij thuis ruzie heeft, de andere omdat ze een spel verloren heeft. Iedereen voelt andere dingen. En soms is het niet gemakkelijk om daarover te praten. We willen dat de Chiro een plek kan zijn waar iedereen zich goed kan voelen en met zijn of haar verhaal terechtkan. Niet eenvoudig! Maar als we allemaal ons best doen, dan zal dat zeker al iets beter lukken dan dat vandaag het geval is.

Moeten we daarom elke zondagmiddag beginnen met een rondje ‘Hoe voel je je?’. En zware babbels doen? Nee, zeker niet! Als we ons best doen om ervoor te zorgen dat wie iets wil zeggen het kan zeggen, zijn we al een hele stap verder. En hoe doe je dat dan wel? Ook niet eenvoudig! Maar soms kan echt gemeend vragen 'Hé, hoe gaat het met je?' al meer dan genoeg zijn. Of ervoor zorgen dat iemand in de Chiro even al zijn of haar zorgen kan vergeten. Allemaal dingen die eigenlijk héél vanzelfsprekend klinken en niet zo moeilijk zijn. Maar we mogen het vooral niet vergeten.

Daarom dus!


Volg de avonturen Eenhoorn op Facebook en Instagram, deel je acties met #çava #meetEenhoorn en maak kans op leuke Chiroprijzen!


Contacteer ons rechtstreeks met foto's, vragen en ideetjes via cava@chiro.be. Misschien delen we het wel met de grote Chirowereld!