Werkgroep Beleidsnota - Toekomstschrijver

Werkgroep Beleidsnota - Toekomstschrijver

Wist je dat ...

  • we nu al nadenken over waar we in 2030 willen staan met de Chiro?
  • we subsidies krijgen van de overheid op basis van onze toekomstplannen?
  • onze toekomstplannen mee vormgegeven worden door onze vrijwilligers?
  • we onze Chirotoekomst vormgeven aan de hand van een beleidsnota?

Beleidsnota? 

Met een beleidsnota geven we als Chiro vorm aan onze toekomst. We kiezen met welke thema's de Chiro bezig moet zijn, welke doelen we onszelf stellen en op welke manier we die willen bereiken.

De Vlaamse overheid geeft ons subsidies op basis van onze plannen. Een beleidsnota schrijven doen we voor de Vlaamse overheid, maar ook voor onszelf als beweging. Met de beleidsnota voorziet de Chiro zich van een frisse toekomstblik en een langetermijnplan.

De huidige beleidsnota kan je hier lezen. Die loopt tot 2025. Dat betekent dat we binnenkort beginnen na te denken over die voor 2026-2030. En daarvoor zoeken we nog enthousiastelingen.

Werkgroep Beleidsnota

Wat doen we?

Een beleidsnota komt niet uit de lucht gevallen. Een groepje vrijwilligers engageert zich om over onze Chirotoekomst na te denken en onze plannen neer te schrijven. Dat doen ze door op zoek te gaan naar wat er leeft in alle onderdelen van de Chiro. Waar liggen onze vrijwilligers van wakker? Waar dromen we als Chiro over? Welke veranderingen in de maatschappij hebben een impact op onze beweging?

Schrijf jij mee Chirotoekomst? 

  • Denk je soms na over wat de Chiro in de toekomst zou moeten doen? 
  • Ben je nieuwsgierig naar wat er leeft in de grote Chiro? 
  • Heb je zin om een inspraakproces vorm te geven, zodat de beleidsnota een gedragen document wordt? 
  • Wil je graag luisteren naar wat de verschillende Chiroploegen belangrijk vinden? 
  • Vergader je graag met andere Chiro-visionairs? 
  • Denk je dat je ideeën kan vertalen naar concrete doelen en acties? 

Ben je geprikkeld door die vragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat hebben we je te bieden?

Je maakt deel uit van een ploeg die het denk- en schrijfproces van de beleidsnota vormgeeft en instaat voor de concrete uitvoering van alle stappen in het beleidsnotaproces: luisteren, denken, op bezoek gaan bij de Chiroploegen, alle ideeën samenvatten, doelen en acties uitschrijven, en de beleidsnota laten leven in onze beweging.

We vergaderen ongeveer één keer per maand tussen oktober 2023 en december 2024. We eten gezellig samen en zorgen voor een leuke groepssfeer.

Kan je je niet voor het hele traject engageren maar heb je toch veel goesting om je steentje bij te dragen aan een stukje van het proces? Geen probleem, ook jij bent meer dan welkom!