Beleidsnota 2022-2025

Beleidsnota 2022-2025

Momenteel werken we als Chiro aan de plannen die we voor onszelf opstelden voor de periode 2022-2025

Je kan die beleidsnota 2022-2025 nog online bekijken. Je zal zien dat het een lijvig document is. We hebben dan ook veel dromen! Geen zin om heel het document te lezen? Hieronder hebben we geprobeerd onze plannen beknopt samen te vatten.

Op zoek naar een manier om met je ploeg aan de slag te gaan met de beleidsnota? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina!

Het icoon van SD 1: Gelukkige vrijwilligers. Het beeldt het volgende af: een blauwe cirkel met drie silhouetten.

Doel 1: De Chiro heeft gelukkige vrijwilligers.

Zonder vrijwilligers kan de Chiro niet bestaan. Daarom willen we extra investeren in zij die de energie en overtuiging blijven vinden om aan Chiro te blijven doen, op welke manier dan ook. We optimaliseren onze visie, zorgen voor inspraak, durven experimenten en brengen vrijwilligers samen.

 

Doel 2: De Chiro heeft een efficiënte dienstverlening.

We zijn een grote organisatie en hebben heel wat kennis in huis. We streven ernaar om die kennis uit te breiden en ze te laten landen bij de juiste personen. Dat doen we door mee te gaan met de tijd en onszelf te vormen.

Het icoon van SD 2: Efficiënte dienstverlening. Het beeldt het volgende af: een beige achtergrond met een silhouet van een brandende gloeilamp
Het icoon van SD 3: Ondersteunen en begeleiding van groepen. Het beeldt het volgende af: een bruine achtergrond met een silhouet van twee handen die elkaar vasthouden

Doel 3: De Chiro ondersteunt en begeleidt haar groepen.

Onze Chirogroepen, daar doen we het voor. We streven ernaar om te weten wat er leeft, waarrond we expertise moeten opbouwen en welke uitdagingen er liggen. We willen zowel preventief als reactief de beste ondersteuning bieden aan onze lokale groepen. 

 

Doel 4: De Chiro speelt.

We dragen het belang van spel en speelruimte uit. We focussen zowel op fysieke als op mentale speelruimte en dagen onze creativiteit uit. 

Het icoon van SD 4: Chirojeugd Vlaanderen speelt. het beeldt het volgende af: een zalmrode achtergrond met een silhouet van een strandbal
Het icoon van SD 5: Chirojeugd Vlaanderen bouwt vanuit de Chirodroom mee aan een samenleving voor alle kinderen en jongeren. Het beeldt het volgende af: een groene achtergrond met een silhouet van een opgestoken vuist.

Doel 5: De Chiro bouwt vanuit de Chirodroom mee aan een samenleving voor àlle kinderen en jongeren.

We bouwen aan een samenleving volgens onze Chirowaarden: graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid. Daarvoor spelen we in op de veranderingen in de samenleving en streven we ernaar de stem van kinderen en jongeren te vertolken.

Doel 6: De Chiro vormt haar aspi's en (kader)leiding, meer en beter.

Vorming is een kerntaak van de Chiro. We waken over de kwaliteit en verbeteren waar nodig, we zorgen voor een goede omkadering voor onze cursusploegen en we optimaliseren ons cursusaanbod. We streven naar zoveel mogelijk groeikansen voor iedereen.

Het icoon van SD 6: Chirojeugd Vlaanderen vormt. Het beeldt het volgende af: een paarse achtergrond met een silhouet van een fluitje.
Het icoon van Rode draad: Diversiteit

Rode draad 1: Diversiteit

Diversiteit mag geen niche meer zijn waar slechts enkelen in de Chiro mee bezig zijn. We moeten allemaal doordrongen zijn van het idee dat wat we maken, doen en organiseren zo toegankelijk mogelijk moet zijn.

 

Het icoon van Rode draad: Communicatie

Rode draad 2: Communicatie

Heel veel acties, producten, ondersteuning en evenementen die we uitwerken, kunnen niet bestaan zonder dat we erover communiceren. Enkel via doordachte communicatie bereikt ons aanbod ook effectief de doelgroep voor wie we het ontwikkelen.