The Frank Multiverse

The Frank Multiverse

Het walhalla van outside the box denken

Welkom in het ‘Frank Multiversum’, het walhalla van outside the box denken.

De vetste thema’s ontstaan vanuit de vaagste ideeën. Die krijg je dan weer door outside the box te denken. Outside the box denken zorgt voor dat extra laagje in je kamptoneel of Chiromiddagprogramma. Een sprookje van a tot z brengen is leuk, maar wanneer plots Jenny – de ex van Frank – opduikt in Sneeuwwitje geeft dat toch een onverwachte wending aan je kamptoneel. Zeg ja tegen meer cliffhangers en plottwists! Zeg ja tegen het Frank Multiversum!

Door Lies

Multiwatte?

Geen multivitamientjes, wel een multiversum. Een multiversum is een universum waarbinnen verschillende parallelle universa naast elkaar bestaan. De koning van het metaversum in de filmwereld is onmiskenbaar Marvel. Verschillende parallelle werelden komen met elkaar in contact en treden daarbij buiten de klassieke grenzen van tijd en ruimte. Dat zorgt voor plottwists die je niet ziet aankomen en bijzondere verhaallijnen. 

 

Dokter Frankenstein

Start je toneel of programma met een bekend verhaal. In het Frank Multiversum start ons verhaal met het monster van Frankenstein. Wetenschapper Victor Frankenstein ontdekt een manier om levenloos materiaal tot leven te brengen. Zijn creatie? Het monster van Frankenstein. 

Twee lange weken lang gaat dokter Frankenstein op zoek naar het beste materiaal om zijn monster samen te stellen. Zijn wetenschappelijke berekeningen tonen waar hij alle onderdelen kan vinden. Het brengt hem op een reis waar hij tal van interessante figuren tegen het lijf loopt uit verschillende werelden.

Frank Bomans

Tijd voor de introductie van een tweede Frank in de Frank Multiverse! In de zoektocht naar de materialen voor zijn monster loopt dokter Frankenstein niemand minder dan Frank Bomans tegen het lijf. En dat – je gelooft het nooit – thuis, nog voor dokter Frankenstein goed en wel vertrokken was. 

In Bar Madame legt dokter Frankenstein zijn plan uit aan Frank Bomans. Na enkele limonades van een niet nader genoemd merk beslist Frank Bomans om zich bij dokter Frankenstein te voegen in zijn zoektocht naar de onderdelen. Het monster kan hem namelijk helpen om alle nieuwe minnaars bij zijn Simonneke weg te houden. Zo gezegd zo gedaan, de twee gaan samen op stap. 

Frank De Winne

Frank en dokter Frankenstein beginnen vol goede moed aan het avontuur. Toch begint de twijfel de overhand te nemen wanneer ze ontdekken dat niet alle materialen voor het monster op onze eigen planeet te vinden zijn. 

En daar hebben we Frank nummer 3: Frank De Winne. De Belgische ruimtevaarder kan Frank Bomans en dokter Frankenstein meenemen naar de ruimte in zijn supersonische privéraket. Is dat even een geluk!

Het Frankische rijk

Flash forward in het avontuur van Frank, Frank, en die andere Frank. Frank Bomans en dokter Frankenstein zijn erin geslaagd meerdere zeldzame materialen te verzamelen. Frank De Winne besloot na hun trip naar de ruimte de groep te vergezellen. Het idee om een levend monster te creëren, lijkt steeds minder absurd. Tot ze ontdekken dat de zeldzame stenen die ze nodig hebben vandaag nergens meer te vinden zijn… 

Hun laatste hoop is gevestigd op professor Barabas, die hen met zijn teletijdmachine kan terugbrengen naar het Frankische Rijk. De Franken uit het heden worden geconfronteerd met de Franken uit het verleden. We bevinden ons in de Middeleeuwen, en de mensen in die periode stonden erom bekend dat ze best frank konden zijn. 

Frank Deboosere

Alle ingrediënten zijn verzameld. Wat ooit onmogelijk leek, lijkt nu plots realiteit te worden. Er is nog één obstakel waar onze Franken mee moeten zien af te rekenen: het weer. Om alle materialen samen te voegen in een grote soepketel en zo het monster te creëren, mag het niet regenen. Dag na dag valt er echter opnieuw regen uit de lucht… Uit pure wanhoop doet Frank Bomans een beroep op zijn connecties binnen de VRT: hij moet en zal Frank Deboosere te pakken krijgen. 

Frank Deboosere, hét icoon, komt de Franken ter hulp. Zijn voorspellingen zijn zo nauwkeurig dat de vrienden zicht hebben op wanneer het weer mee zal zitten. Wanneer de weersomstandigheden dan eindelijk gunstig zijn, worden alle materialen samen in een grote kookpot gedaan. 

BADABOEM BADABAF, en daar is het monster! Althans… een monster kan je het niet echt noemen. Tot ieders verbazing staat er geen angstaanjagend monster voor hen, maar een kleine Franse bulldog. De Franken lijken eerst uit hun lood geslagen, maar vallen al snel voor de charmes van de schattige puppy. Wat telt is de vriendschap die ze onderweg vonden! 

 

En ze leefden nog Frank en gelukkig!