Zomers dossier: winter is de nieuwe zomer

Zomers dossier: winter is de nieuwe zomer

Een Chirozondag in de winter kan soms minder fijn zijn dan een Chirozondag in de zomer. Tijdens koude, natte winterdagen speel je niet meteen waterspelletjes zonder jas of trui. De beste remedie tegen een winterdip is natuurlijk: pure ontkenning! Waarom nog een half jaar wachten op de zomer als je de zomer gewoon zelf in huis kan halen? Dubbelpunt ging op zoek naar manieren om je winterse activiteiten om te dopen tot ware zomerklassiekers.

 

Door Lies en Axelle

Nachtspel overdag

Vind jij het ook zo vervelend dat het zo snel donker wordt in de winter? Wel, dat kan voordelen hebben. In de zomer moet je namelijk urenlang wachten tot het donker is om aan het nachtspel te beginnen. In de winter kan je een nachtspel makkelijk organiseren in de (vroege) avond of (vroege) ochtend! Nachtspel in het donker én een goede nachtrust? BINGO!

Tip: Fluorescerende hesjes zijn sterk aanbevolen bij een activiteit in het donker, safety first!

Waterslide

Een van de tofste activiteiten op een mooie zonnige Chirozondag is natuurlijk: een eigen coole waterslide maken. Dat kan in de winter ook! Zorg voor een groot stuk plastiek als slide waar je water en zeep op doet. Op het groot vel plastiek kan je eender welk spel spelen, het gladde oppervlak zorgt voor een extra funfactor.

 

Tip: het stuk plastiek kunnen jullie na gebruik makkelijk proper maken en laten drogen. Zo kunnen jullie het opnieuw gebruiken, wat het een stuk ecologischer maakt = win-win!

 

Tip: Tijdens de winter ligt de nadruk niet op nat worden. Zorg ervoor dat de leden zich achteraf kunnen verwarmen of naar huis kunnen.

Dagje op de camping

Zin om nog eens op vakantie te gaan, maar geen fan van een sneeuwvakantie? Breng de camping dan naar je Chirolokalen. Op de camping kan je minigolfen, barbecueën (wie heeft ooit beslist dat barbecues enkel in de zomer kunnen?) en het beste van allemaal: randanimatie! Voorzie heerlijke zomerse snacks zoals fruitbrochettes en watermeloen. Met een opgenomen concert of een leuke film erbij creëer je 100% zomervibes.

Zomer 2020 2.0

Geen concerts, geen feestjes, geen festivals. De zomer van 2020 was geen hoogvlieger. Neem je leden mee naar een fantasiewereld waar er afgelopen zomer van COVID-19 geen sprake was. Herbeleef de zomer, maar dan toffer. Begin je Chironamiddag met de start van de vakantie en de festivals eind juni, begin juli. Ga op reis naar alle uithoeken van de wereld en dans erop los!

Mocktails

Wie denkt aan de zomer denkt aan zomerbars met heerlijke mocktails. Haal de lekkerste of gekste combinaties van sapjes en drankjes in huis om toffe nieuwe alcoholvrije brouwsels te maken. Zorg voor een bar en gezelligheid in je zomerbar, inkleding is alles! Zwoele zomermuziek op de achtergrond doet de temperatuur toch al snel boven de tien graden stijgen.