Tips om leden te werven

Tips om leden te werven

10 tips voor een knallende werving

Chiro is geweldig en héél de buurt mag het weten! Met deze 10 tips maak je je Chirogroep zichtbaar in de buurt én zorg je dat iedereen weet dat jullie Chiro de place to be is. Let’s go!

Tip 1: Bestel jullie promomateriaal en maak je Chirogroep zichtbaar in de buurt

Promomateriaal bestellen kan nog tot en met 5 september. Deel het uit aan jullie leden én hang ze op aan het raam, aan de schoolpoort, in het jeugdhuis, in de sporthal, bij de bakker, in het Huis van het Kind, in de frituur of op andere plaatsen waar veel kinderen, jongeren en ouders komen. De stickers zijn ideaal om op je gsm-hoesje of schoolagenda te kleven.

Tip 2: Maak je Chirogroep ook online zichtbaar

Hebben jullie al een eigen website, Facebookpagina, Instagramaccount, TikTok...? Hou je volgers op de hoogte van jullie nieuwtjes en spannende verhalen! Deel ook zeker wanneer en hoe jullie het nieuwe Chirojaar starten en vermeld gerust @de_chiro voor eeuwige Chiroroem.

Ook wij maakten heel wat leuke video's over Chiro. Die kan je gratis downloaden en gebruiken.

Tip 3: Enthousiaste leden en ouders = gratis reclame

Als leden graag naar de Chiro gaan en hun ouders tevreden zijn, zijn zij de ideale ambassadeurs. Neem vragen en opmerkingen van ouders dus serieus en betrek hen bij het Chirogebeuren. Ga op huisbezoek, betrek ouders bij jullie eetavond en houdt hen op de hoogte over jullie werking.

Tip 4: Neem deel aan activiteiten die plaatsvinden in je buurt

Zo leert de buurt je Chirogroep kennen en kan je je netwerk uitbreiden. Dat zorgt er niet alleen voor dat het vertrouwen stijgt, maar je kan ook reclame maken voor je eigen evenementen. Twee vliegen in één klap dus!

Let wel: Hoe jullie je gedragen op evenementen in de buurt kan ook een negatief effect hebben op het imago van jullie Chirogroep. Zeker in jullie Chirokleren zijn jullie heel herkenbaar. Ga daar bewust mee om!

Tip 5: Maak promo tijdens je eigen evenementen

Organiseer je zelf een evenement? Van vlaggen en spandoeken tot een promotent. You name it, wij lenen het je!

Tip 6: Ga werven op school, de speelpleinen, …

Krijg je de mogelijkheid om langs te gaan op scholen in de buurt, tijdens de les of de speeltijd? Maak daar dan gebruik van! Zo kan je kinderen zelf enthousiast maken en ze ineens een flyer in hun boekentas laten steken.

Bij onze promomaterialen vind je trouwens een flyer die je kan personaliseren. Zo maak je helemaal promo in stijl.

Tip 7: Vraag de brochure 'Wat is Chiro?' aan

En deel deze uit aan kinderen, jongeren en ouders die Chiro nog niet kennen. De brochure kan je bestellen in het Nederlands, Frans of Engels. In een heleboel andere talen is de brochure downloadbaar. Want niemand mag dit Chiroavontuur toch missen?!

Tip 8: Ook Chirojeugd Vlaanderen werft leden voor jullie

Via de 'Ik wil naar de Chiro'-knop bovenaan onze website kunnen ouders die een Chirogroep zoeken voor hun kind Chirogroepen in de buurt vinden.

Om ervoor te zorgen dat die vervolgens vlot contact kunnen opnemen met jullie Chiro, is het wel belangrijk dat jullie algemene groepsinformatie in het Groepsadministratieplatform (GAP) goed is ingevuld. Het is namelijk die informatie die ouders te zien krijgen.

Om die informatie aan te passen of na te kijken ga je in het GAP naar het tabblad 'Groep' waaronder je vervolgens jullie adres, website en Facebookpagina invult. Als die up-to-date zijn uiteraard!

Tip 9: Persoonlijk contact is key

Vergeet bij al deze tips niet dat persoonlijk contact nog altijd de beste manier om mensen warm te maken! Zorg dus dat jullie bij het flyeren aan de scholen in de buurt, bij een standje op de lokale markt, tijdens jullie speelnamiddag, startdag of vriendjesdag aanspreekbaar zijn, zodat ouders en kinderen hun vragen meteen stellen en kunnen ze een gezicht plakken op jullie Chirogroep.

Tip 10: Volg jullie gevoel

Jullie kennen jullie leden, jullie buurt én zijn geweldig bezig, dat bewijzen onze ledenaantallen!