De 3 coolste Nachtspelen van 2017

De 3 coolste Nachtspelen van 2017

Het Krinkelnachtspel

De wereld is aan het vergaan, er is een grote meteoriet op weg naar de aarde. Je kunt alleen overleven als je met je clan op de laatste shuttle naar de ruimte kan stappen! Op die manier kan je een nieuw leven beginnen op een andere planeet.

Het legendarische Krinkelnachtspel, "Up-To-space" werd met meer dan 1000 man tegelijkertijd gespeeld. hiervoor heb je dus wel wat voorbereiding en wat volk voor nodig. Voor tito's, keti's, Aspi's en Leiding.

Check de spelpagina van het Krinkelspel.

The game

Het legendarische escape room spel (van verbond Mechelen)

De inspecteur kan de moord niet oplossen, dit zijn alle mensen die aanwezig waren de avond van de moord. De deelnemers zitten in de kamer van de moord en moeten met verborgen tips achterhalen wie de moordenaar is geweest.

 

The game is eigenlijk een teambuildingspel voor keti's, Aspi's en Leiding. Ontdek nù hoe je het spel speelt

Word koning in dit nachtbosspel!

Eens heel lang geleden was de wereld een enorme puinhoop. Iedereen was op zichzelf gericht en vond zichzelf het belangrijkste. Iedereen die zich belangrijk genoeg vond, riep zichzelf uit tot Koning. Aangezien iedereen zichzelf belangrijker vond dan de anderen, begon iedereen zich koning te noemen.

Zo kwam het dus dat op een bepaald moment de hele wereld allen bestond uit Koningen. Deze situatie was natuurlijk niet houdbaar. Men vond dat het misschien toch beter was om maar één Koning te hebben en men besloot samen te gaan zitten en regels op het Koningschap te zetten. Iedereen kende de regels (Dit zijn dan de spelregels) en trok zich terug in het bos om zich te bezinnen over de best te hanteren strategie.

Lees hier de speluitleg!

Ontdek deze 5 tips om veilig aan een nachtspel te beginnen.

Zorg dat de leden voldoende opvallen als je op de openbare weg gaat. Denk aan fluohesje, lichtjes. Kijk eens bij de veiligheidsfiches

Bewaak dat iedereen zich op z’n gemak blijft voelen. Opgeschrikt worden is niet voor iedereen even aangenaam:

  • Schat je groep op voorhand goed in en stem je spel hier op af.
  • Geef ook duidelijk aan dat het OK is om met het spel te stoppen als ze het te eng vinden en zorg ervoor dat ze weten hoe ze dit kunnen aangeven. Zorg er ook voor dat diegenen die aangeven niet te willen starten of te stoppen, achteraf niet als ‘de losers’ worden bestempeld.
  • Laat leden per twee lopen als ze dat willen of een pillamp gebruiken.
  • Geef aan waar iemand van de leiding zit waarbij ze terecht kunnen als er iets is.

Rond samen met een positieve, ongedwongen sfeer af. Drink bijvoorbeeld nog samen met je leden een warme chocomelk of bol samen even uit aan een vuur. Zo kan je zien of er iemand toch nog een grote schrik heeft en kan je hier op inspelen. Zo vermijd je angstbelevingen bij je leden als ze in bed kruipen.