Fiscaal aftrekbare giften

Fiscaal aftrekbare giften

Heel wat mensen geven jaarlijks meer dan € 40 aan allerhande goede doelen. Vaak doen ze dat vlugger als ze dat kunnen aftrekken van de belastingen. Dat kan alleen als dat goede doel door het Ministerie van Financiën erkend werd om dergelijke giften te ontvangen.
Chirojeugd-Vlaanderen vzw werd zo erkend. Als je als Chirogroep fiscaal aftrekbare giften wilt ontvangen, dan kan dat! Je moet het wel via een omweggetje doen, namelijk via het nationaal secretariaat.

En daarvoor moet je deze procedure volgen.

  1. Vul het projectformulier in en bezorg het ons via mail of post!
    Let wel:
    • Je moet een concreet project invullen (bv. verbouwing lokaal, aankoop tenten, aankoop spelmateriaal).
    • We mogen geen giften doorstorten naar vzw’s, we kunnen het bedrag wél doorstorten naar feitelijke verenigingen.
  2. Zoek schenkers en vraag hen minstens € 40 te storten op het rekeningnummer BE87 0689 5068 4394 van Chirojeugd-Vlaanderen giften, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, met de vermelding “gift” en het stamnummer van je Chirogroep.
  3. Giften worden ongeveer om de drie of vier maanden doorgestort naar jullie.
  4. In het voorjaar van het volgende jaar krijgen de schenkers een attest van ons secretariaat. Dat wordt opgestuurd naar het adres dat bij het rekeningnummer van de gift hoort.
  5. De belastingdienst kan komen controleren of de ontvangen giften gebruikt werden voor het project van de vereniging. Daarvoor moet je de facturen bijhouden.