Aanbod

Aanbod

Wat kan je dit werkjaar verwachten?

Doorheen dit werkjaar zetten we muziek de kijker bij heel wat verschillende Chiro-thema's. Hou zeker onze sociale media in de gaten want daar laten we zeker weten als we iets nieuws verspreiden in Chiroland.

Je kan alvast uitkijken naar ...

Muzikale tochttechnieken

Samen zingen en liedjes meebrullen wanneer we op tocht zijn is één van de zaken waar we van houden in de Chiro. Het is bijna niet weg te denken van je dagtocht of tweedaagse op kamp. Vaak zingen we wel dezelfde liedjes en blijven we bij de zaken die we al heel lang kennen. Daarom brengen we graag een frisse wind tijdens jullie tocht!

De avontuurlijke vrijwilligers uit themagroep Samen Doen maakten drie muzikale tochttechnieken om mee aan de slag te gaan wanneer je zelf een tocht in elkaar steekt. 

Binnenkort kan je hier de eerste tochttechniek vinden.

Muzikale spelen in Dubbelpunt

De Chiro, da's samen spelen. Muziek en spelen gaan dan ook heel goed samen. Toch laten we het vaak enkel bij muziek als achtergrond gebruiken tijdens het spelen terwijl je er veel meer mee kan doen in je activiteiten. 

Daarom zetten we muzikaal spel elke maand extra in de kijker. In Dubbelpunt kan je telkens één muzikaal spel terugvinden. Alle afdelingen komen zeker aan bod doorheen het jaar!

Een internationale insteek

Muziek is iets wat we over heel de wereld beleven. Het kan ons met elkaar verbinden op een heel laagdrempelige manier. Onze internationale vrijwilligers uit themagroep Samen Doen maken daarom ook de connectie met de andere jeugdbewegingen die met de Chiro verbonden zijn via de FIMCAP.

Muzikale afdelingsspelen

Zoals elk jaar zijn er voor de bivakzomer opnieuw de afdelingsspelen die aansluiten bij het jaarthema. De leiding van de Ribbels, Speelclub, Rakwi's en Tito's kunnen zich dus opnieuw verwachten aan een volledig uitgewerkt spel om op kamp te gebruiken. 

Het jaarthema op cursus

Ook op elke Chirocursus krijgt het jaarthema een klein plekje. Ga dit jaar mee op Accu, Haka, Kick of een andere Chirocursus en ontdek hoe!