Heldhaftige daden

Heldhaftige daden

Dat alle leiders en leidsters Chirohiro’s zijn, wisten we natuurlijk al langer. Maar voor deze Dubbelpunt-editie gingen we op zoek naar jullie meest heldhaftige daden tijdens jullie Chirocarrière. We kregen meteen enkele enthousiaste reacties en unieke verhalen doorgestuurd. Ben je benieuwd of heb je nood aan inspiratie? Lees hieronder enkele straffe verhalen van je Chirocollega's. 

 

Chris & de kookouders van Chiro Pako vingen tijdens hun bivak in de gietende regen een groepje scouts op. “Ze mochten niet instappen in de auto, dan konden ze hun totem niet meer krijgen. We hebben dan maar al hun bagage naar ons kampterrein gebracht en hen ontvangen met frietjes en stoofvlees. Ze hebben bij ons overnacht en na een stevig ontbijt konden ze er weer tegenaan. We praten daar nu nog altijd over!” 

 

Pauline & de leiding van Chiro Mejoca wilden graag hun steentje bijdragen om Oekraïne te ondersteunen. Ze besloten geld in te zamelen door het verkopen van zelfgemaakte badges. “Het was de bedoeling om die aan onze leden en leiding te verkopen. Maar al snel kochten heel wat Chirogroepen in onze regio ook badges, en nu krijgen we zelfs bestellingen uit Limburg, West-Vlaanderen, enz. Momenteel hebben we al meer dan 1500 badges verkocht.” 

 

 

Wil jij met je Chirogroep ook iets doen voor Oekraïne?  

Met de Chiro binken we uit in spelletjes spelen. Voor kinderen met een vluchtverhaal is een dagje zorgeloos komen spelen onbetaalbaar. Nodig met je Chirogroep enkele kinderen uit om naar jullie Chironamiddag te komen. Tips nodig over hoe je dat aanpakt? Check de Chirosite! 

 

Bo & de leiding van Chirowietjes Lichtervelde organiseerden een popcornverkoop voor een leidster van wie haar huis afgebrand is. “Toen we hoorden wat er gebeurd was, gingen we meteen op zoek naar een manier om hen een hart, en ook een centje onder de riem te steken. Er waren veel leuke ideeën, maar we besloten om zelf popcorn te maken en te verkopen in de buurt. Heel ons lokaal lag vol ongepofte popcorn, we hebben heel de dag moeten schoonmaken! Maar uiteindelijk hebben we een groot bedrag kunnen afgeven aan het gezin, en daar zijn we best trots op!” 

 

 

Hebben deze verhalen jou (of je groep) gemotiveerd om ook de handen in de mouwen te steken? Laat het ons weten! Je kan ons altijd taggen op Instagram: @dubbelpunt.chiro.