Digitaal vergaderen: NEXT level!

Digitaal vergaderen: NEXT level!

Als we het over één ding eens mogen zijn, dan is het dat online vergaderen een pak saaier is dan live vergaderen. Daarom verzamelden we leuke tips om die vergaderingen een tikkeltje leuker te maken.

Door Lieven

Verander je achtergrond

Laat de deelnemers van de call hun achtergrond veranderen naar een plaats waar ze graag zouden zijn. Een gouden strand, een schilderij van Van Gogh, het restaurant van IKEA. Alles kan en alles mag! Bonuspunten voor als je je kan verkleden!

Stuur een gif

Begin de vergadering met de vraag om een gifje door te sturen met hoe iedereen zich voelt. Dat kan al direct een gespreksstarter zijn voor mensen die nood hebben aan een babbeltje of een digitale schouderklop.

Deel herinneringen

Laat elke deelnemer een item nemen waar een herinnering aan je ploeg aan vasthangt. Dat kan een embleempje zijn op je hemd, een drinkbeker van op groepsweekend of een litteken dat je samen hebt opgelopen. Laat iedereen daar kort over vertellen.

Speel een spel samen

Veel spelletjes online zijn gratis én multiplayer. Gooi je in een spelletje Catan op catan.io of koop het spelletje Fibbage op Steam. Wil je liever geen geld uitgeven of elkaar blijven zien? Je kan Weerwolven van Wakkerdam spelen in een Zoom-call. Daar heb je wel één spelleider nodig die alles in goeie banen leidt. Andere mogelijkheden zijn 'Ben ik een banaan', 'wie is het?' of blackbox.

Doe een sing-/dancebattle

Gooi de beentjes los of laat je stembanden trillen. Laat iemand een nummer kiezen, waarop twee andere kandidaten moeten zingen en/of dansen. De winnaar mag een nieuw nummer kiezen en twee nieuwe kandidaten aanduiden. Ideaal als intermezzo in een lange vergadering!
Tip: De Spotify van de Chiro heeft de beste playlists!

Welcome to my crib!

Hier heb je iemand voor nodig die kan Zoomen op zijn of haar smartphone. Laat iemand een rondleiding geven door het huis. Zo kan je leuke trivia te weten komen, hun gezin leren kennen – of nog beter – hun kat!  Succes verzekerd!

Vogelspotten voor beginners, door beginners

Laat iemand een powerpoint maken met een thema naar keuze. Dat hoeft nergens op te slaan en de inhoud mag volledig zelf gekozen zijn. Die vrijwilliger deelt dan zijn of haar scherm met de anderen. Of laat iemand anders onvoorbereid de powerpoint presenteren. Die moet dan zo goed mogelijk de presentatie geven en ze toch nog een beetje logisch laten lijken.

Unboxing!

Oké, deze vraagt redelijk wat voorbereiding en is ook niet gratis. Voor deze tip moet je elkaar een postkaartje of pakketje sturen voor de vergadering begint. Zorg ervoor dat het een paar dagen op voorhand aankomt en controleer of iedereen hun pakketje ontvangen heeft. Laat de deelnemers van de call het postkaartje of pakketje openen! Kippenvel verzekerd!