Een snelle hap? We got you!

Welkom bij Bikke Bikke Blok, waar we jullie vier simpele recepten tonen voor een maaltijd of een tussendoortje tijdens de blok.

Omdat we het onszelf graag gemakkelijk maken, hebben we die bereid in een caravan. Waarom? Omdat het kan! En als wij het in een caravan kunnen, dan lukt het ongetwijfeld ook op kot. Smakelijk!

 

MUESLIREPEN | QUESADILLAS

Mueslirepen

Ingrediënten

  • 100g amandelen
  • 40g boter
  • 80g donkerbruine suiker
  • 2,5 eetlepel rozijnen
  • 160g havermout
  • 1 koffielepel citroensap
  • 80g vloeibare honing
  • 20g zonnebloempitten
  • bakpapier

Bereiding

  1. Bedek een kleine bakvorm met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof en doe ze in een kom samen met de havermout, zonnebloempitten en de rozijnen.
  3. Doe de boter samen met de suiker, honing en citroensap in een steelpannetje en laat lichtjes karameliseren.
  4. Voeg het mengsel van droge ingrediënten bij in het pannetje en schep onder elkaar. Stort het uit in de met bakpapier beklede vorm en druk goed aan.
  5. Laat dit een kwartiertje afkoelen en opstijven en snij dan in hapklare repen.
  6. Smakelijk!
     

Quesadillas

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 rode uien 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • 6 tot 8 wraps
  • olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • Een halve citroen
  • Peper en zout
  • 200g geraspte kaas
  • grillpan

Bereiding

  1. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes.
  2. Snipper de uien en de knoflook fijn.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de knoflook aan.
  4. Voeg dan ook de courgette en de paprika toe en laat enkele minuten (6-7) meestoven op een zacht vuurtje.
  5. Halveer ondertussen de avocado en schep het vruchtvlees eruit, prak het vruchtvlees in een kommetje met wat citroensap, peper en zout, tot je een mooi papje krijgt. Voeg nu het blik tomatenblokjes en de maïs toe in de pan met groentjes. Laat nog enkele minuten sudderen en kruid goed af met peper en zout en eventueel nog andere lekkere kruiden die je in huis hebt. 
  6. Nu is het tijd om de quesadilla's samen te stellen: leg een wrap open op je snijplank en bestrooi hem met geraspte kaas, schep hier de groentensaus over en bestrooi opnieuw met kaas, leg hier tenslotte nog een wrap bovenop. 
  7. Bak dit Mexicaans croqueje in een grillpan of gewone pan tot het mooi goudbruin is en draai dan voorzichtig om. Laat ook de andere kant mooi bruinen.
  8. Serveer met een royale lepel van je avocadomengsel.

Tortellini

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pak tortellini (naar keuze)
  • Blok Grana Padano-kaas
  • Peper en zout
  • Provencaalse kruiden

Bereiding

  1. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook.
  2. Snij de ui en de aubergines in blokjes. 
  3. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en stoof daarin de ui aan.
  4. Als de ui mooi glazig is, mogen de aubergineblokjes er ook bij. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en laat mooi gaar stoven. 
  5. Als het water kookt, voeg je de tortellini toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg dan de blikken met tomatenblokjes bij de aubergines. Kruid met peper, zout en provencaalse kruiden en laat nog even goed doorpruttelen.
  6. Giet de pasta af en serveer in een bord of brooddoos met een flinke schep saus.
  7. Schaaf of rasp de kaas en strooi hem rijkelijk over je vers gemaakte pastagerechtje. 

Mocktail met passievrucht en gember

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 4 passievruchten
  • 8 koffielepels rietsuiker
  • 400 ml gemberbier (bv. Fevertree)
  • Crushed ice
  • 4 glazen
  • (herbruikbare) rietjes

Bereiding

  1. Snij de limoenen in partjes en pers ze uit in de glazen.
  2. Halveer de passievruchten en schep ze uit in de glazen.
  3. Verdeel ook de suiker over de glazen en meng alles goed door elkaar.
  4. Vul de glazen met crushed ice en giet er tenslotte het gemberbier over.
  5. Roer goed door met een mooi rietje en slurpen maar.