/sites/default/files/styles/wide_background/public/2021-05/spel_van_de_maand_contactloze_tikker_0.jpg?h=d8c8b91f&itok=Vo6QCgQ_

Tik me dan als je kan

Helaas zit een echte Chironamiddag er voorlopig nog niet in. En misschien is de inspiratie van jullie leiding al wat uitgedoofd? Geen nood! Vlam zorgt alvast voor programma: contactloos tikkertje!

Bij deze versie van tikkertje is het niet de bedoeling dat jullie elkaar aanraken, maar rennen, fietsen en uithijgen komt er zeker aan te pas.

Doel van het spel

Simpel: niet eindigen als tikker!

Spelverloop

Iedereen zit thuis. De klok begint te lopen. Afhankelijk van hoe ver iedereen uit elkaar woont, stel je de tijd in. Leider Jan begint bijvoorbeeld als tikker. Hij gaat het dorp of de stad in en maakt een selfie op de oprit van Sakina. Jan post de foto in de groep (Messenger, Facebook, Whatsapp, enz.) en gaat terug naar huis. Zodra de foto verschijnt, is Sakina de nieuwe tikker. Zij gaat naar het huis van Robin en neemt een selfie. Nu is Robin de tikker, enz.

Jullie kunnen zelf extraatjes toevoegen aan het spel, zoals:

  • Wie om 14.30 uur de tikker is, mag geen fiets gebruiken.
  • De derde tikker moet iemand tikken van wie de naam met dezelfde letter begint. (Bijvoorbeeld: Lucas is de derde tikker, Lucas gaat Lotte tikken.)
  • Wie om 14.52 uur de tikker is, mag iemand kiezen die tikker wordt zonder naar zijn/haar huis te gaan.
  • Als je huis een zwart dak heeft, kan je enkel getikt worden door een selfie met het huis van de buren mee op de foto.
  • Als de tikker na een kwartier niemand anders getikt heeft, moet hij of zij de volgende Chirowerking trakteren. (Deze regel is handig om het spel gaande te houden.)
  • Als iedereen een busabonnement heeft, mag je ook het openbaar vervoer gebruiken. (Handig als je ver uit elkaar woont.)
  • Tussen 15 en 15.19 uur kan je voorkomen dat je getikt wordt door zelf op de selfie te staan met verkleedkleren aan. Opgelet: hou het coronaproof.

In betere tijden kunnen jullie het spel ook spelen zonder dat iedereen thuis zit. Dan kiest elk lid een 'basis' in het dorp, bijvoorbeeld een bepaalde boom, een stuk voetpad, de deur van de kerk, enz. De andere leden proberen selfies te maken met de verschillende basissen terwijl iedereen hun eigen basis mag verdedigen.