Fotografeer de stilte

Een hele dag door gebeuren er dingen rondom ons, soms zonder dat we het merken, soms gaat het met al onze aandacht lopen.  Een moment van rust en stilte kan energie geven.  Soms heb je er zelfs echt nood aan als het allemaal wat veel wordt.  Ga op zoek naar een plek waar jij rust en stilte vindt en leg die plek vast op een beeld 'fotografeer de stilte'.
We dagen jullie uit: hou je ogen en oren open op de bivakplaats of op tocht en leg ergens vijf minuten stilte vast.  Échte stilte ...  Geen roepende spelende kinderen, geen trein, geen auto, geen radio, geen gegiechel of gehoest, niets ...  Lukt het?
Als je morgen terug tegen de tijd aan het racen bent, kan het bekijken van de foto en het bovenhalen van de herinnering aan die stilte jou ongetwijfeld even laten herademen.

 

Zin in een bezinning?

Splits je je groep +12-jarigen op in kleine groepjes (3 of 4 personen).  Zorg dat ieder groepje enkele pennen en papier, en een fototoestel mee neemt.  Geef hen de opdracht om 20 minuten tot een half uur niets te zeggen en enkel te communiceren op papier of met gebaren.  Laat hen op zoek gaan naar een beeld dat voor hen “stilte” uitdrukt.
Nadien kun je de foto's op een laptop zetten en de groepjes laten uitleggen waarom ze deze foto namen.
Een zonsopgang of zonsondergang is een zeer geschikte moment voor dit stilvalmomentje.