Gift

Gift

Steun de Chiro

Wat gebeurt met jouw gift in 2024?

 

  • We rollen verder het sociaal tarief voor onze leden uit. Daarvoor breiden we de functionaliteiten van ons administratieprogramma uit en informeren we leidingsploegen over hoe ze eenvoudig dat sociaal tarief kunnen aanvragen voor hun leden. Daarnaast blijven we inzetten op sensibilisering rond armoede en drempels. 
  • Uit het Grote Chiro-onderzoek blijkt dat Dubbelpunt nog altijd het meest impactvolle communicatiemiddel van Chirojeugd Vlaanderen is. Helaas stegen de druk- en verzendkosten voor Dubbelpunt met bijna twintig procent. Als Chiro willen we een gratis magazine voor en door leiding blijven publiceren om zo onze Chirogroepen klaar te maken voor de toekomst met inspiratie, informatie en spel. 
  • We blijven expertise aanbieden aan onze Chirogroepen door middel van workshops. Leidingsploegen kunnen die workshops gratis aanvragen, zowel bij onze vrijwilligersploegen als bij partnerorganisaties zoals Pimento. 
  • Daarnaast willen we dit Chirojaar het netwerk dat we met Vrienden van de Chiro vormen rondom onze Chirogroepen in kaart brengen zodat leidingsploegen een beroep kunnen doen op dit netwerk voor ondersteuning.   


Hoe een gift in 2024 helpt

  • Voor € 10 kan een kind van wie het gezin het financieel wat moeilijker heeft ook zorgeloos van Chiro genieten dankzij het sociaal tarief.
  • Voor € 20 kunnen we een leidingsploeg inspireren en informeren via ons gratis Dubbelpuntmagazine.
  • Voor € 50 kunnen we een gratis workshop geven aan een leidingsploeg over thema’s als duurzaamheid, inclusie, Chirolokalen, spel, integriteit, enz. 

Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar, ook als de betaling gespreid werd over het kalenderjaar (bv.  € 5/maand).
 

Doe jouw gift

Doe jouw vrije gift op BE87 0689 5068 4394 met mededeling ‘Gift Vrienden van de Chiro’.

 

Mail ook je naam, adres en rijksregisternummer naar giften@chiro.be of registreer die gegevens zelf op https://gap.chiro.be/giften.
Door een nieuwe wet van de federale overheid is Chirojeugd-Vlaanderen vzw, net als alle andere vzw’s, verplicht om van alle schenkers het rijksregisternummer door te geven in Belcotax. Het rijksregisternummer is sinds 1 januari 2024 noodzakelijk om een fiscaal attest uit te reiken. Heb je in 2024 een schenking gedaan aan Chirojeugd Vlaanderen, of ben je van plan dat te doen? Breng dat dan zeker in orde!