Tenten huren

Tenten huren

Ga je op tentenkamp of wil je tenten bij je gebouwen zetten? Zorg er dan voor dat je op tijd je tenten aanvraagt. Ontdek nù hoe je dat het beste doet.

ULDK: Doe je aanvraag tijdig!

Voor de zomer van 2021 start de aanvraagperiode op 9 november 2020! Zorg ervoor dat je op tijd je tenten aanvraagt bij het ULDK via www.cjsm.be/uldk. Je moet je als aanvrager al op voorhand hebben geregistreerd. Breng dus ruim op voorhand je registratie in orde, zo kan je op de deadline zelf gemakkelijk reserveren.

Je factuur van afgelopen zomer nog niet betaald? Dan kan je geen nieuwe tenten aanvragen. Dus zorg ervoor dat die betaling zeker gebeurd is!

We hebben te veel tenten gekregen 

Geef dat zo snel mogelijk en ten laatste 45 dagen voor de afhaaldatum door aan de uitleendienst. Dan annuleer je kosteloos, én help je er andere groepen mee verder. 

Let op! Je riskeert een boete als je bij het afhalen van de tenten  plots beslist om minder tenten mee te nemen dan voorzien, of als bij controle vastgesteld wordt dat je niet alle tenten gebruikt hebt.

We hebben te weinig of geen tenten gekregen

Dat is lastig, maar geen paniek, er zijn voldoende alternatieven.

Defensie

Wie helemaal geen tenten kreeg bij ULDK kan beroep doen op de tenten van Defensie. Bij de weigeringsbrief krijg je een aanvraagformulier om tenten bij Defensie te ontlenen. Stuur dat aanvraagformulier zo snel mogelijk terug.

Verdere info en contactgegevens kan je hier vinden. 

Let op! De kans dat je (voldoende) tenten bij Defensie krijgt, is klein. Ga dus zeker al op zoek naar alternatieven.

Huur een tent bij een andere Chirogroep

Ga er lenen/huren bij een andere Chirogroep of jeugdbeweging uit de buurt.

Hier kan je zien welke groepen die tenten verhuren (zie dat de filter 'tenten' zeker is aangeduid).

Via het gewest of verbond kan je Chirogroepen vinden in je buurt die eventueel tenten verhuren.

Via de Facebookgroepen 'Als je't mij vraagt: Chiro' en 'CHIRO' kan je ook heel wat groepen vinden die hun tenten verhuren.

Privéverhuur

Een duurdere oplossing is de privéverhuur. We hebben geen volledig overzicht van bedrijven die tenten verhuren. Pols via bovenstaande Facebookgroepen naar ervaringen van andere Chirogroepen, of het gewest en andere groepen in jullie buurt kunnen hier misschien ook wat advies over geven.

Verhuurt jouw Chirogroep zelf tenten? Registreer het!

Hoe registreer je via de Chirowebsite dat jullie tenten verhuren?

 • Meld je aan op www.chiro.be met je Chirogroep-login.
 • Ga naar 'Mijn account' (rechtsbonve op jullie (groeps)naam gaan staan met je muis en dan klapt er een venstertje uit). 
 • Klik op jouw Chirogroep (bij 'lid van...').
 • Klik op 'Bewerken'.
 • Je ziet drie vakjes die je kan aanvinken: 'rental tents', 'rental spaces', 'rental material'. Vink het juiste vakje aan.
 • Klik op 'Opslaan'.

Op deze manier kunnen andere jullie vinden op de kaart bij www.chiro.be/indebuurt.

Wat kan je nog doen?

Laat aan je gewest weten dat jullie tenten verhuren. Zo kunnen jullie tenten verhuren aan Chirogroepen in jullie buurt.

 

Tenten uitlenen bij ULDK: Enkele tips 

 • Vergeet je toezeggingsformulier/contract niet! Zonder krijg je je tenten niet mee.
 • Tel je tenten en de verschillende onderdelen goed!  Een verhuurdienst laat je telkens een document ondertekenen met hoeveel tenten je ophaalt of terugbrengt. Dat document is de basis voor je factuur en bij conflicten!  Laat één iemand dus alleen maar tellen terwijl je tenten laadt of lost. Zorg ook dat je kleine onderdelen zoals haringen, hamers, raampjes, … telt.
 • Zorg dat je voldoende mensen meeneemt als je de tenten gaat afhalen en terugbrengen . Voor het ULDK staat het minimum aantal personen staat vermeld op het toezeggingsformulier.  De ULDK kan boetes aanrekenen als jullie met te weinig opdagen.  Dit geldt ook voor het ophalen van tenten van Defensie.

 • Let op voor het overladen van je vrachtwagen/camionette/aanhangwagen. Deze zijn snel overladen. Check op voorhand bij het verhuurbedrijf of de eigenaar/chauffeur wat het max laadvermogen van jullie voertuig is. Goed om weten:

  • Een seniortent weegt 150 kg

  • Een patrouillentent weegt 60 kg

 • ULDK voert controles uit, voornamelijk om te kijken of de ontleende tenten wel echt gebruikt worden: je tenten moeten opgesteld zijn en juist gebruikt worden.  Die tenten zijn slaapgelegenheid, er moeten dus bedden in staan.

 • Annuleer je teveel aan tenten! Voorkom een boete en help andere groepen uit de nood. Elk jaar kunnen nog een 20tal groepen geholpen worden door de annuleringen van andere. 
 • Zorg ervoor dat de juiste persoon de juiste formulieren krijgt!  Er is vaak maar één contactpersoon per groep. Dit is de persoon die de aanvraag deed. Zorg er dus zeker voor dat jullie de juiste persoon doorgeven  Zo zijn jullie op tijd op de hoogte als er dingen zouden wijzigen.

Tenten verzekeren?

Moet/kan ik deze tenten verzekeren? Meer info bij verzekeringen